X

George Clooney i-a cerut lui Joe Biden să renunțe la cursa pentru alegerile prezidențiale

George Clooney i-a cerut lui Joe Biden să renunțe la cursa pentru alegerile prezidențiale

George Clooney, star de la Hollywood și mega-donator al Partidului Democrat, i-a cerut lui Joe Biden să renunțe la cursa pentru alegerile prezidențiale din 2024, relatează Sky News.

Într-un editorial pentru The New York Times, Clooney, autointitulat „democrat pe viață”, a declarat: „Îl iubesc pe Joe Biden. Ca senator. Ca vicepreședinte și ca președinte. Îl consider un prieten și cred în el, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

„Cred în aracterul său. Cred în morala lui. În ultimii patru ani, el a câștigat multe dintre bătăliile cu care s-a confruntat.

„Dar singura bătălie pe care nu o poate câștiga este lupta împotriva timpului.”

Eforturile de realegere ale lui Biden au fost supuse unei examinări intense de la o prestație dezastruoasă într-o dezbatere cu Trump luna trecută.

Președintele, în vârstă de 81 de ani, a rezistat până acum apelurilor de a se retrage, inclusiv din partea unora din propriul său partid, spunând că este „ferm angajat” să rămână în cursă – și îndemnându-i pe colegii săi democrați să pună dezbaterea la o parte.

Dar Clooney a scris: „Este vorba despre vârstă. Nimic mai mult. Dar, de asemenea, nimic care poate fi inversat. Nu vom câștiga în noiembrie cu acest președinte”.

El a adăugat că după dezbatere „barajul s-a rupt”.

„Putem să ne ascundem capul în nisip și să ne rugăm pentru un miracol în noiembrie, sau putem spune adevărul”.

El a recunoscut că schimbarea candidatului cu atât de puțin timp înainte de alegerile din noiembrie ar fi „murdară”, dar a susținut că aceasta ar „anima partidul nostru și ar trezi alegătorii care, cu mult înainte de dezbaterea din iunie, se retrăseseră deja”.

Articolul a fost intitulat: „Îl iubesc pe Joe Biden. Dar avem nevoie de un nou candidat”, și se încheia spunând că Biden a fost un „erou” pentru că l-a învins pe Trump în alegerile anterioare.

„El a salvat democrația în 2020. Avem nevoie de el să o facă din nou în 2024”, a spus Clooney.

Anterior, eforturile de realegere ale lui Biden au suferit un eșec semnificativ după ce unul dintre cei mai proeminenți și mai vechi aliați ai săi a refuzat să îl susțină.

Fosta președintă a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, nu și-a oferit sprijinul atunci când a fost întrebată dacă susține candidatura lui pentru un al doilea mandat la Casa Albă.

Pelosi a fost întrebată, în cadrul emisiunii Morning Joe de la MSNBC, dacă are sprijinul său pentru a fi capul de listă al Partidului Democrat.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Ea a răspuns: „Depinde de președinte să decidă dacă va candida. Îl încurajăm cu toții să ia această decizie, deoarece timpul se scurge”.

Întrebată dacă își dorește ca președintele să candideze, Pelosi a spus: „Vreau să facă ceea ce decide să facă, și asta e… așa stau lucrurile. Orice decide el, noi mergem cu el”.

Tags: george clooneyJoe Bidenpresedinte
Externe