X

George Simion din nou acuză Ucraina de “atitudine duşmănoasă” față de România

George Simion din nou acuză Ucraina de “atitudine duşmănoasă” față de România

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat joi, 29 august, în numele partidului său, că „nu suntem nici iubitori de Putin, nici iubitori de Zelenski”. El a acuzat Ucraina de „atitudine dușmănoasă” față de români și a pledat pentru menținerea integrității și granițelor țării vecine.

„Unii se aşteptau să fim rusofili, să fim iubitori de Putin. Nu suntem nici iubitori de Putin, nici iubitori de Zelenski. Noi suntem iubitori de România şi cred că am făcut prea multe concesii Ucrainei faţă de atitudinea pe care o au în continuare faţă de noi, o atitudine duşmănoasă”, a declarat George Simion, joi, la o emisiune difuzată online, arată g4media.

Simion a fost întrebat dacă Ucraina trebuie să câştige războiul cu Rusia.

„Consider că trebuie să fie pace şi cred că în limita posibilităţilor Ucraina trebuie să îşi menţină integritatea şi graniţele. Problema este că această agresiune asupra Ucrainei nu a început acum, a început în 2014 când Rusia a ocupat Crimeea. Eu atunci, în 2014, am luat atitudine publică faţă de ocuparea Crimeii. Asta pentru cei care au memoria unei găini şi nu ştiu de unde a venit George Simion. Simion este militant unionist şi se lupta cu propaganda Kremlinului în 2008, 2010, 2012. Iar George Simion nu este politicianul tipic care se schimbă după cum bate vântul. Avem jumătate de milion de români în Ucraina care nu au drepturi elementare la şcoală, la biserică, iar ajutorul nostru pe care îl dăm zilele acestea Ucrainei trebuia condiţionat de drepturile acestor români şi de felul în care au de câştigat şi cetăţenii români. Nu mi se pare normal ca un refugiat ucrainean să câştige 3.500 de lei în România şi un copil român să aibă alocaţie de 200 de lei”, a afirmat Simion.

Liderul AUR a mai fost întrebat dacă România trebuie să susţină Ucraina în războiul cu Rusia.

„Da, dar în anumite limite. Nu susţin acordarea de armament pentru Ucraina şi nu susţin implicarea noastră în război. Militez pentru pace”, a relatat preşedintele AUR.

 

Tags: acuză UcrainaGeorge Simion
Categorii: Știrile zileiU.E.