George Simion se ‘visează’ în turul 2 al prezidențialelor din România: „Aşteptăm să se decidă Ciolacu și domnul Geoană”

Publicat:

George Simion se ‘visează’ în turul 2 al prezidențialelor din România: „Aşteptăm să se decidă Ciolacu și domnul Geoană”

George Simion, președintele partidului ,,AUR” din România, primul politician român care și-a anunțat candidatura la prezidențiale, este de părere că va intra în turul al doilea al cursei.

Pe lângă AUR, PSD și PNL vor avea și ele câte un candidat propriu. Ciucă a transmis că va candida la alegerile prezidențiale, însă trebuie să obțină aprobarea partidului pe care-l conduce, potrivit euronews.ro.


George Simion, candidatul AUR la prezidențiale, încrezător că va intra în turul 2
„George Simion, candidatul AUR, va intra cel mai probabil în turul doi cu candidatul PSD.

Acum şi domnul Geoană este PSD-ist, aşa cum ştim că şi domnul Ciolacu este preşedintele partidului. Îi aşteptăm să se decidă”, a spus Simion, potrivit Agerpres.

Promisiunile lui Simion
„Vom tăia din funcțiile de primari și viceprimari, vom avea 300 de parlamentari, 12 ministere şi maxim 50 de secretari de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor a mai transmis miercuri că prin planul care îi poartă numele există şi măsuri de eficientizare a administraţiei locale şi centrale.

Susţinem prin Planul Simion şi prin cele 200 de măsuri o eficientizare a administraţiei locale şi centrale. Vom tăia două treimi din funcţiile de primar şi viceprimari. Vom avea 300 de parlamentari, un cabinet de miniştri format din 12 ministere şi maxim 50 de secretari de stat. Nu va exista o localitate unde să avem primar în România dacă nu are 5.000 de locuitori. De la cele peste 3.200 de primării existente în prezent, vom avea 1.141 la nivel de ţară.”

În ceea ce-l privește pe Ciolacu, el a ținut să precizeze că orice declarație privind o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale va fi făcută din România, nu dintr-o altă țară. Clarificarea a venit în contextul declarației făcute la Washington de Nicolae Ciucă cu privire la propria sa candidatură la președinție.

Și Mircea Geoană a fost întrebat de multe ori dacă va candida pentru funcția de președinte al României, chiar și în cadrul unui interviu acordat la Washington, acolo unde a participat la summitul NATO în calitate de oficial al organizației. El a sugerat că în viitor ar putea participa și la alte summituri, dar din funcția de președinte al României.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Băiețelul electrocutat într-un parc a fost externat

Băiețelul electrocutat într-un parc a fost externat Băiețelul care a fost electrocutat în parcul de la Botanica a fost externat, iar ancheta penală este în...

Ungaria creează un canal de infiltrare pentru serviciile secrete ruse

Ungaria creează un canal de infiltrare pentru serviciile secrete ruse O spune chiar Institutul Rober Lansing: mișcarea de acum câteva zile ar putea facilita intrarea...

CNA iese la raport: Numărul cazurilor de corupție a crescut cu peste 50% în prima jumătate a anului

CNA iese la raport: Numărul cazurilor de corupție a crescut cu peste 50% în prima jumătate a anului Numărul infracțiunilor, depistate și documentate de Centrul...

Procuratura Anticorupție a rămas, din nou, fără sediu

Procuratura Anticorupție a rămas, din nou, fără sediu Procuratura Anticorupție (PA) rămâne, din nou, fără sediu, scrie realitatea.md. Citește și: Incendiu masiv la Tiraspol Responsabilii din cadrul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.