X

Georges Tron, condamnat la ani grei de închisoare pentru viol şi alte agresiuni sexuale

Fostul secretar de stat francez Georges Tron a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru viol şi alte agresiuni sexuale, dintre care doi ani cu suspendare, într-o decizie luată în apel de o instanţă din Paris, transmite joi dpa, potrivit agerpres.

În vârstă de 63 de ani, Tron fusese achitat în primă instanţă în 2018.

Citeşte şi: Joe Biden l-a sunat pe Bibi Netanyahu

Două dintre fostele sale angajate ale lui Georges Tron l-au acuzat de abuz pe acesta şi pe un subordonat de la acea vreme, Aceştia ar fi beneficiat de masaj al tălpilor, care s-a transformat în acte sexuale. În 2011, Tron a fost nevoit să demisioneze din funcţia de secretar de stat în urma acuzaţiilor de viol formulate împotriva sa.

Angajatul lui Tron care fusese acuzat împreună cu acesta a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Cei doi au respins acuzaţiile.

Instanţa i-a găsit vinovaţi la unul din cele două capete de acuzare.

Citeşte şi: Merkel cere o soluţie diplomatică în dosarul iranian

”Este un mesaj de uşurare pentru clienta mea. Este şi un mesaj de speranţă pentru femeile care se găsesc într-o asemenea situaţie”, a declarat Vincent Ollivier, avocat al acuzării.

Georges Tron a fost secretar de stat în mandatul preşedintelui conservator Nicolas Sarkozy. Cazul lui Tron a fost dezvăluit în 2011 la scurt timp după scandalul în care a fost implicat fostul director general al FMI Dominique Strauss-Kahn. La acea vreme, aşa-numitul scandal DSK a provocat o amplă dezbatere despre agresiunile sexuale în Franţa.

Tags: agresiuni sexualeDominique Strauss-KahnfrantaGeorges TronNicolas Sarkozyparissecretar de statVincent Ollivierviol
Categorii: Diaspora