X

Georgia : Fostul premier Bidzina Ivanişvili va conduce Partidul Visul Georgian

Fostul premier georgian şi miliardarul Bidzina Ivanişvili revine în politică şi va conduce Partidul Visul Georgian, aflat la guvernare, a declarat joi premierul Giorgi Kvirikaşvili, relatează Reuters, conform agerpres.

Coaliţia Visul Georgian a miliardarului Bidzina Ivanişvili a obţinut majoritatea în parlament la alegerile legislative din octombrie 2012, învingând partidul fostului preşedinte Mihail Saakaşvili, simbol al Revoluţiei Rozelor din 2003.

Citește și : Ambasadorul francez pe lângă UE a părăsit discuţiile consacrate bugetului Uniunii din cauza lipsei traducerii în franceză

Mai târziu, coaliţia s-a destrămat, însă Visul Georgian a câştigat alegerile parlamentare din 2016, consolidându-şi statutul de partid la guvernare în această fostă republică sovietică cu 3,7 milioane de locuitori.

Ivanişvili a demisionat din funcţiile de premier şi lider al partidului în 2013.

‘I-am cerut fondatorului partidului în numele meu şi al întregii echipe să conducă partidul şi mă bucur că Bidzina Ivanişvili a fost de acord’, a declarat premierul Giorgi Kvirikaşvili şi actualul lider al formaţiunii politice.

‘Este nevoie ca Partidul Visul Georgian-Georgia Democratică să îşi întărească poziţia având în vedere noile provocări cu care se confruntă ţara’, a mai spus el.

Premierul georgian a afirmat că miliardarul Ivanişvili, care şi-a clădit averea în anii 1990 în Rusia, este ‘cel mai indicat să contribuie la o mai mare eficienţă şi un progres în domeniile executiv şi legislativ, precum şi în organismele municipale’.

Decizia revenirii lui Ivanişvili în fruntea formaţiunii politice are loc pe fondul tensiunilor între membrii partidului în legătură cu diferite chestiuni.

Numirea lui Ivanişvili ar urma să fie aprobată la congresul partidului în luna mai.

Citește și : Suedia : Procurori cer condamnarea la închisoare pe viaţă pentru bărbat acuzat de terorism în urma unui atac cu un camion în 2017

Tags: Bidzina IvanişviliGiorgi KvirikaşviliMihail SaakaşviliparlamentPartidul Visul Georgianpremier
Categorii: Diaspora