X

Georgia: Manifestații împotriva fraudei electorale

Aproximativ 25.000 de georgieni au demonstrat duminică pe străzile capitalei Tbilisi împotriva recentei alegeri în funcţia de preşedinte al ţării a candidatei susţinute de putere, un scrutin pe care manifestanţii îl consideră falsificat, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cu steaguri ale Georgiei sau ale Uniunii Europene, protestatarii s-au adunat pe bulevardul Rustaveli, în faţa parlamentului acestui mic stat din Caucaz.

Citește și : Putin consideră că este „într-adevăr necesar” să aibă o „întâlnire adevărată” cu Trump

“Sunt aici pentru a manifesta împotriva fraudei electorale”, a declarat Liana Partsvania, 63 de ani, acuzându-l pe miliardarul şi fostul prim-ministru Bidzina Ivanishvili că a furat voturi.

“Oamenii se află astăzi pe stradă pentru că alegerile au fost fraudate”, a declarat Gia Mgeladze, 20 de ani. “Eu apăr dreptul oamenilor de a schimba puterea prin alegeri corecte”, a spus ea.

Salome Zurabişvili, care este sprijinită de partidul la putere Visul georgian, fondat de Bidzina Ivanishvili, a câştigat cu 59,5% al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale de miercuri. Contracandidatul ei din partea opoziţiei, Grigol Vaşadze, a declarat că nu-i recunoaşte victoria şi a cerut mobilizarea georgienilor pentru demonstraţii paşnice sâmbătă.

Citește și : Poliţia israeliană recomandă inculparea soților Netanyahu pentru fraudă şi corupţie

Tags: Bidzina IvanishvilicaucazgeorgienipresedintescrutinTbilisi
Categorii: Diaspora