Ger năprasnic pe coasta de nord-est a Americii. Noul anunţ al meteorologilor

Publicat:

Temperaturile glaciale au doborât recordurile de frig, duminică, în nord-estul Statelor Unite, însă meteorologii prognozează o atenuare a acestui fenomen şi prevăd temperaturi mai blânde pentru această săptămână, informează AFP, potrivit agerpres. 

Potrivit presei americane, temperaturile glaciale sunt vinovate de moartea a 22 de persoane în Statele Unite.


Duminică, termometrul afişa o temperatură de -15° Celsius pe aeroportul JFK din New York, unde domneşte haosul, din cauza numeroaselor anulări şi amânări ale curselor aeriene.

Citeşte şi: Peste de 100 de copii ai teroriştilor din ISIS sunt aşteptaţi să se întoarcă în Germania

“Temperaturi glaciale continuă să cauzeze defectarea unor echipamente şi încetinirea operaţiunilor”, a declarat într-un comunicat Autoritatea portuară din New York şi din New Jersey, care administrează aeroportul JFK.

Terminalul 4 a fost parţial inundat duminică în urma unei rupturi a unei conducte de canalizare, au dezvăluit reprezentanţii aeroportului. Imaginile transmise de televiziune arată jeturi consistente de apă care tâşneau şi curgeau din plafonul unei zone de recepţie a bagajelor, în timp ce aproximativ 100 de geamantane erau duse într-o zonă sigură.

“Sunt aproape 8 centimetri de apă în partea vestică a terminalului 4, a precizat Autoritatea portuară din New York şi New Jersey, potrivit căreia cauzele spargerii acelei conducte, care s-a produs în jurul orei 19.00 GMT, au rămas deocamdată necunoscute.

Sâmbătă, nicio cursă internaţională nu a aterizat pe terminalul 1, care primeşte în special zborurile companiilor Air France, Japan Airlines, Korean Air şi Lufthansa. În total, sâmbătă, 94 de curse au fost anulate şi 17 au fost redirecţionate.

Pe Twitter, reprezentanţii aeroportului au cerut pasagerilor care urmau să plece din New York să contacteze companiile de la care şi-au cumpărat biletele de avion şi să verifice în colaborare cu reprezentanţii acestora dacă zborurile lor sunt în continuare valide, înainte de a se prezenta la ghişeele de îmbarcare.

Citeşte şi: Reglările de conturi criminale dintre traficanţii de droguri pun stăpânire pe staţiunile mexicane

La Boston, termometrul indica -19° Celsius duminică dimineaţă. Ultima dată această valoare a fost înregistrată pe 7 ianuarie 1896. Totuşi, temperaturile au început să crească uşor de duminică după-amiază.

În estul Canadei, alertele de ger extrem au fost ridicate, duminică, de serviciile meteorologice.

Însă creşterea temperaturilor va fi însoţită de noi căderi de zăpadă. Mercurul termometrelor, care arăta încă sub -20 de grade Celsius duminică la prânz în Quebec şi New-Brunswick, a ajuns la -10 grade Celsius duminică seară.

Marile axe rutiere au fost redeschise pentru circulaţie şi doar reţeaua rutieră secundară este afectată de încetiniri sau blocaje, precum cele din peninsula Gaspesie.

Citeşte şi: Mii de oameni au rămas blocaţi în maşini din cauza ninsorilor care au afectat centrul Spaniei

Traversările maritime erau în marea lor majoritate în continuare suspendate duminică, aşa cum a fost şi cazul feribotului care face legătura între Ile-du-Prince Edouard şi Iles-de-la-Madeleine.

Puţin mai la nord-est, în provincia Terranova şi Labrador, Environnement Canada prevede “furtuni de zăpadă (…) cu o vizibilitate considerabil redusă” şi sunt aşteptate alte acumulări de zăpadă.

În Quebec, un nou val de ninsoare era aşteptat de duminică seară şi acesta ar putea să dureze până marţi, potrivit Environnment Canada. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Caniculă extremă! Se anunță temperaturi de până la +40 de grade celsius

Caniculă extremă! Se anunță temperaturi de până la +40 de grade celsius Ne așteaptă temperaturi de foc săptămâna viitoare. Meteorologii anunță valori termice de până...

Temperaturi de foc în Moldova. Astăzi intră în vigoare codul galben de caniculă

Temperaturi de foc în Moldova. Astăzi intră în vigoare codul galben de caniculă Astăzi, 7 iulie, intră în vigoare Codul galben de caniculă emis de...

Prognoza meteo pentru weekend. Canicula pune stăpânire pe R.Moldova

Prognoza meteo pentru weekend. Canicula pune stăpânire pe R.Moldova În weekend vremea va deveni mai caldă de la o zi la alta. Ploile ne vor...

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prezentat astăzi perspectiva...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.