X

GERB conduce, cu un mic avans, în urma alegerilor legislative din Bulgaria

Un bloc condus de partidul GERB, de centru-dreapta, al fostului prim-ministru Boiko Borisov se află pe primul loc, cu un uşor avantaj, în urma scrutinului legislativ desfăşurat duminică în Bulgaria, indică rezultatele oficiale parţiale publicate după numărarea a 87% din voturi, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Rezultatele scrutinului, al cincilea în numai doi ani, arată că GERB şi mica formaţiune aliată SDS au obţinut împreună 26,6% din voturi, devansând blocul reformist prooccidental condus de ‘Continuăm schimbarea’ (PP), creditat cu 24,5%, şi partidul naţionalist prorus Renaşterea, care a întrunit 14,4% din sufragii.

Citeşte şi: Liderul opoziției indiene, Rahul Gandhi, va face apel la condamnarea la închisoare

Pe locul al patrulea se află partidul MRF al etnicilor turci, cu 13%, urmat de Partidul Socialist Bulgar, cu 9% din voturi.

Rezultatele scrutinului indică faptul că vor urma îndelungi discuţii pentru o coaliţie, cu puţine şanse de a produce un guvern stabil, dată fiind antipatia personală între liderii principalelor două blocuri, o situaţie ce ar putea conduce la un şaselea tur de alegeri în cursul acestui an, sunt de părere analişti. 

Citeşte şi: Marii producători de petrol anunţă simultan reduceri voluntare ale producţiei de ţiţei – Black News

Tags: Boiko BorisovContinuăm SchimbareaGERB (Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei)Partidul Socialist BulgarRenaşterea
Categorii: Externe