X

Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, în carantină

Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, va sta în izolare până în momentul în care testul său pentru coronavirus va ieşi negativ, după ce oficialul ungar a participat sâmbătă la un eveniment privat unde unul dintre cei prezenţi a fost testat pozitiv cu COVID-19, a anunţat joi biroul şefului executivului de la Budapesta, informează Reuters , potrivit agerpres.

Primul test făcut de Gulyas a fost negativ, potrivit unei declaraţii făcute de biroul lui Orban pentru agenţia MTI. Un secretar de stat care lucra la biroul premierului, Balazs Orban, a intrat de asemenea în izolare încă de miercuri.

Citește și : Barnier: Trebuie să avem un acord post-Brexit până în jurul datei de 31 octombrie

Potrivit biroului premierului ungar, Gulyas ar trebui să iasă din carantină şi să participe vineri la o reuniune a guvernului doar dacă cel de-al doilea test pentru COVID-19 va ieşi tot negativ.

Este de aşteptat ca guvernul ungar să discute despre impunerea de noi restricţii ca urmare a înmulţirii cazurilor de infectare, evidenţiată de premierul Orban săptămâna trecută.

Joi, Ungaria a înregistrat oficial 91 de infecţii, cea mai mare creştere din aprilie. Numărul total de cazuri este de 5.379, din care 614 decese.

Citește și : Comisarul european pentru comerţ, Phil Hogan, a demisionat pe fondul scandalului COVID-19

Tags: coronaviruscovid-19Gergely GulyasizolareViktor Orban
Categorii: Diaspora