X

Germania : Peste 26.000 de persoane evacuate, pentru dezamorsarea unei bombe rămase din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Peste 26.000 de persoane au trebuit să-şi părăsească locuinţele duminică dimineaţa când experţii au început să dezamorseze o bombă de 1,8 tone rămasă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, descoperită luna trecută într-o grădină din oraşul Paderborn din vestul Germaniei, informează dpa, potrivit agerpres.

Au fost evacuate toate clădirile aflate pe o rază de 1,5 kilometri. Aceasta a presupus scoaterea pacienţilor din două spitale şi din mai multe case pentru bătrâni, evacuarea universităţii şi a unor părţi din oraşul vechi istoric. Pacienţii din alte două spitale au fost mutaţi în zone mai sigure ale clădirilor.

Citește și : Germania : Atacatorul de la Münster a ucis două persoane după care s-a sinucis

Peste 1.000 de voluntari au ajutat echipajele de pompieri, poliţie şi intervenţii de urgenţă pentru se asigura că toţi rezidenţii părăsesc zona de pericol până la prânz (10:00 GMT). În cadrul operaţiunii au fost înfiinţate adăposturi de urgenţă.

Bomba a fost descoperită în urmă cu o săptămână şi jumătate în timpul unor lucrări de construcţie într-o grădină. Aceasta era îngropată la numai 80 de centimetri adâncime, ceea ce înseamnă că ar putea provoca distrugeri semnificative în cazul în care ar exploda.

Citește și : Marea Britanie : Boris Johnson l-a descris Jeremy Corbyn drept “idiot util Kremlinului”

Tags: bombagermaniaistoricPaderborn
Categorii: Diaspora