Germania a depăşit 2 milioane de infectări cu coronavirus

Publicat:

Numărul de infectări cu noul coronavirus în Germania a depăşit pragul de două milioane de cazuri, iar numărul deceselor a ajuns la aproape 45.000, potrivit datelor date vineri publicităţii de Institutul german pentru boli infecţioase Robert Koch (RKI), informează Reuters, potrivit agerpres.

Alarmată de rata ridicată a infectărilor, numărul de decese şi recentele mutaţii ale COVID-19, cancelarul Angela Merkel a declarat joi, cu prilejul unei reuniuni a conducerii formaţiunii politice din care face parte, că doreşte ”măsuri foarte rapide”.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Indonezia (VIDEO)! Cel puțin 34 de oameni au murit

Merkel intenţionează să devanseze o întâlnire cu liderii landurilor federale programată iniţial pentru 25 ianuarie pentru a discuta măsuri mai stricte.

Prim-ministrul landului Renania-Palatinat, Malu Dreyer, speră ca o nouă rundă de consultări să se desfăşoare la începutul săptămânii viitoare, ”să sperăm că marţi”, a declarat aceasta vineri pentru postul de televiziune ZDF.

Citeşte şi: Joe Biden anunță un plan de relansare economică de 1.900 de miliarde de dolari

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut în Germania, într-o zi, cu 22.368 ajungând la un bilanţ total de 2.000.958, potrivit datelor comunicate vineri de RKI. Numărul deceselor a crescut cu 1.113 ajungând la un total de 44.994.

Germania, ţară cu 83 de milioane de locuitori, a administrat iniţial pandemia mai bine decât vecinii ei impunând un lockdown strict în primăvara anului trecut. A înregistrat însă o creştere accelerată a numărului de cazuri şi decese în ultimele luni, iar rata zilnică a mortalităţii pe cap de locuitor de la mijlocul lui decembrie a depăşit-o deseori pe cea din Statele Unite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.