Germania a evacuat de la Kabul 138 de colaboratori locali şi familiile acestora

Publicat:

Operaţiunea germană de evacuare de la Kabul a adus în Germania 138 de membri ai personalului colaborator local, împreună cu familiile lor, transmite luni DPA, citând cifre oficiale, potrivit agerpres.

În total, 634 de persoane din acest grup au fost evacuate din capitala afgană după cucerirea acesteia de către talibani, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne luni, la Berlin, citând date preliminare.


Citește și : Uraganul Ida a lovit coastele Lousianei cu o viteză a vântului de 240 km/h

Numărul solicitărilor din partea celor care încearcă să fie evacuaţi a crescut semnificativ după ce a început operaţiunea de transport, până la cel puţin 40.000 de persoane acum, a indicat el.

Şeful diplomaţiei germane, Heiko Maas, a afirmat luni că operaţiunea de ajutorare a acestor persoane să părăsească Afganistanul nu are un ‘punct final’ precis.

‘Este ceva ce va trebui să gestionăm în săptămânile şi, probabil, şi lunile următoare’, a declarat Maas în timpul unei deplasări în Uzbekistan.

Citește și : Fauci îşi aminteşte de primele zile terifiante ale epidemiei de SIDA

În total, 4.587 de persoane de diferite naţionalităţi au ajuns în Germania prin intermediul misiunii de evacuare întreprinse de Bundeswehr. Dintre aceştia, 3.849 sunt afgani şi 403 sunt cetăţeni germani.

‘Nu a stat nimeni lângă un avion german să numere cine urca şi să spună că îi luăm doar pe cei care vin în Germania, iar cei care trebuie să meargă în Italia şi Belgia să fie lăsaţi acolo’, în Afganistan, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.