X

Germania a înregistrat anul trecut circa 9000 de infracţiuni motivate politic legate de coronavirus

Autorităţile germane au înregistrat anul trecut circa 9000 de infracţiuni motivate politic legate de coronavirus, a indicat Oficiului federal de cercetări penale (BKA), citat luni de dpa, potrivit agerpres.

“O mare parte din această evoluţie a avut legătură nu atât cu măsurile individuale anticoronavirus, cât cu problema dacă actuala democraţie constituţională este sistemul adecvat”, a declarat preşedintele BKA, Holger Munch, grupului de media Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Citeşte şi: Ucraina observă o regrupare a trupelor ruse desfăşurare pe teritoriul Belarusului şi se teme de o nouă ofensivă către Kiev – Black News

Întrebat dacă, pe măsură ce pandemia se estompează, situaţia s-ar putea calma, Munch a răspuns că este de presupus că “aceşti oameni vor căuta un domeniu nou”. “Acest nou domeniu ar putea fi de exemplu schimbarea climatică, în funcţie de ce restricţii sau creşteri de costuri sunt asociate cu ea”, a adăugat el.

BKA consideră că “vom continua să se confruntăm cu noi recorduri de infracţiuni motivate politic odată cu apariţia de noi provocări sociale”, a notat preşedintele acestei instituţii.

Citeşte şi: Zelenski se declară deschis la compromisuri, dar cere Rusiei să-şi retragă trupele înaintea oricărui acord – Black News

BKA a raportat în ianuarie că numărul de infracţiuni motivate politic a atins în 2021 în Germania cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani.

Oficiali din domeniul securităţii sunt de părere că climatul de tensiune socială în timpul pandemiei de coronavirus a jucat un rol semnificativ în această evoluţie.

Tags: Biroului Federal de Investigaţii Criminale al Germaniei (BKA)coronavirusgermaniaHolger Munch
Categorii: Diaspora