Germania a întors din drum aproximativ 36.000 de persoane ce încercau să treacă frontiera din Republica Cehă în ultimele 2 luni

Publicat:

Autorităţile germane au întors din drum aproximativ 36.000 de persoane care încercau să treacă frontiera din Republica Cehă în landul Bavaria de când au intrat în vigoare restricţiile la mijlocul lunii februarie, a declarat vineri un purtător de cuvânt al poliţiei federale, citat de DPA, potrivit agerpres.  

Un total de aproximativ 600.000 de persoane au fost verificate. Aproximativ 35.000 nu au putut completa formularul online necesar pentru intrare şi 22.000 nu au prezentat un rezultat negativ al unui test pentru coronavirus.


Citește și : Australia anunţă primul deces provocat de cheaguri de sânge post-vaccinare

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei federale, călătorii aveau opţiunea de a completa formularele de intrare şi de a fi testaţi pentru virus la graniţă.

Cetăţenii germani nu au putut fi respinşi, dar au fost îndrumaţi către autorităţile competente pentru a se asigura că au intrat în carantină sau au fost supuşi unor măsuri similare, a spus el.

Ministerul de Interne de la Berlin a ordonat impunerea controalelor la frontieră de la mijlocul lunii februarie până la mijlocul lunii aprilie din cauza numărului mare de infecţii în Republica Cehă.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei federale a notat că numărul cazurilor a rămas ridicat şi a spus că restricţiile vor rămâne în vigoare în viitor.

Citește și : Liderul Bisericii Anglicane: ‘Rugaţi-vă pentru regina Elisabeta a II-a!’

Cei care trec frontiera sunt obligaţi să se înregistreze online şi să arate un test de coronavirus negativ nu mai vechi de 48 de ore.

Frontiera este în mod normal deschisă, întrucât atât Germania cât şi Republica Cehă sunt membri ai spaţiului Schengen de liberă circulaţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.