Germania: AfD, criticat pentru folosirea sloganurilor revoluţiei paşnice din 1989

Publicat:

Mai mulţi politicieni germani au criticat miercuri partidul ‘Alternativa pentru Germania’ (AfD) pentru folosirea unor sloganuri electorale utilizate în trecut de cetăţenii fostei Republici Democrate Germane (RDG, Germania de Est) în timpul revoltei lor paşnice, relatează dpa, scrie agerpres.

În landurile Brandenburg şi Saxonia, care au făcut parte din fosta Germanie de Est, vor avea loc alegeri regionale. Pe posterele electorale ale AfD sunt scrise sloganuri precum ”Noi suntem poporul”, ”Revoluţia 2.0” şi ”Haideţi să încheiem revoluţia!”.


Citește și : Atentat cu maşină-capcană în Siria: Doi adulţi şi trei copii au fost ucişi!

Lidera interimară a Partidului Social-Democrat (SPD), Manuela Schwesig, a afirmat că ”ipocrizia AfD este inegalabilă”.

Richard Schroeder, politician social-democrat şi militant pentru drepturi civile în fosta RDG, a afirmat că instrumentalizarea revoluţiei paşnice de către AfD este ”stânjenitor de greşită şi arogantă”.

La rândul său, Wolfgang Thierse, fost preşedinte al Bundestagului, a declarat pentru cotidianul Bild că această campanie a AfD este ”pur şi simplu obscenă”.

AfD susţine că speranţele cetăţenilor fostei RDG nu au fost îndeplinite în timpul a ceea ce extrema dreaptă germană numeşte ”prima revoluţie”.

Citește și : Securitatea Marii Britanii va fi ŞUBREZITĂ de un Brexit dur

Revoluţia paşnică, cunoscută în Germania şi drept ”Die Wende” (Punctul de cotitură), a fost o serie de proteste şi demonstraţii care au avut loc în fosta RDG în 1989. În cele din urmă, protestele au dus la căderea Zidului Berlinului şi, ulterior, la reunificarea Germaniei.

Propoziţia ”Noi suntem poporul” a devenit sloganul folosit de demonstranţi împotriva guvernului est-german.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.