X

Germania alocă aproape 7 miliarde de euro pentru migranți

Guvernul federal al Germaniei a căzut de acord miercuri să distribuie landurilor 6,85 miliarde de euro anul viitor pentru a le ajuta să acopere costurile legate de cazarea şi integrarea migranţilor, a declarat o sursă guvernamentală pentru Reuters, potrivit agerpres.

Germania încearcă să integreze peste un milion de migranţi şi refugiaţi care au intrat în această ţară în 2015-2016 după ce cancelarul Angela Merkel a deschis frontierele, o decizie impopulară ce a catapultat Alternativă pentru Germania (AfD), formaţiune anti-imigraţie, în camera inferioară a parlamentului după alegerile de anul trecut.

Citește și: Severin Krasimov, criminalul care a ucis-o pe jurnalista bulgară la Ruse

Guvernul lui Merkel a acţionat înaintea alegerilor de duminică în landul Bavaria, unde reacţia împotriva migraţiei ameninţă Uniunea Creştin-Socială (CSU) conservatoare, aflat de mult timp la putere în acest land şi aliat al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a lui Merkel.

Legislaţia elaborată de Ministerul Finanţelor german pentru costurile legate de migranţi şi destinate landurilor în 2019 include 2,44 miliarde de euro pentru integrare, inclusiv cursuri de limbă germană, 1,8 miliarde de euro pentru beneficii la cazare şi 500 de milioane subvenţii pentru locuinţe sociale, potrivit sursei guvernamentale citate.

Aceasta prevede o sumă totală de 15 miliarde de euro ce urmează să fie plătită landurilor şi comunelor pentru asistarea migranţilor până în 2022.

Vezi și: Explozie la o rafinărie din Bosnia! Opt oameni sunt internați în spital – VIDEO

Tags: Alternativa pentru Germania (AfD)Angela Merkelgermaniamigranti
Categorii: Diaspora