X

Germania alocă sute de milioane de euro pentru dezvoltarea economică a Afganistanului

Autorităţile germane au anunţat joi un pachet de ajutor de 432 de milioane de euro pentru dezvoltarea economică a Afganistanului în 2018, relatează dpa, potrivit agerpres.

Ajutorul va fi cheltuit pentru crearea de locuri de muncă, pentru îmbunătăţirea alimentării cu apă şi energie în zonele rurale, pentru emanciparea femeilor şi pentru asigurarea unei bune guvernanţe, a declarat presei la Kabul ambasadorul Germaniei, Peter Prugel (foto).

Citeşte şi: Un chinez, care a ucis nouă elevi, a fost executat

Banii vor fi folosiţi de asemenea pentru îmbunătăţirea statului de drept, pentru asigurarea educaţiei de la vârste mici şi pentru lupta împotriva corupţiei, a adăugat el.

Guvernul afgan va avea responsabilitatea pentru cel puţin 62 de milioane de euro din această sumă, în timp ce restul banilor vor fi cheltuiţi direct de guvernul german.

Peter Prugel şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu felul în care ajutoare germane au fost cheltuite în Afganistan anterior, spunând că trebuie făcut mai mult pentru a se garanta că sprijinul este folosit eficient.

Citeşte şi: Doi agenţi Interpol au fost împuşcaţi mortal în Mexic

Un raport recent din partea Inspectorului General Special pentru Reconstrucţia Afganistanului a dezvăluit că programul de ajutor al SUA menit a crea locuri de muncă pentru 75.000 de femei afgane a eşuat în a-şi atinge obiectivele. Iniţiativa a prevăzut alocarea a aproape 90 de milioane de euro pe o perioadă de trei ani, însă a creat locuri de muncă pe termen lung pentru numai 55 de femei.

Germania este unul dintre cei mai mari donatori financiari ai Afganistanului. Berlinul a cheltuit 4,6 de miliarde de euro pentru reconstrucţia Afganistanului începând din 2001. 

Tags: AfganistanambasadorgermaniakabulPeter Prugel
Categorii: Știrile zilei