X

Germania aprobă vânzarea unui submarin Egiptului şi a patru nave de război Israelului

Germania a aprobat livrarea unui submarin către Egipt şi a patru nave de război către Israel, potrivit unui document consultat marţi de dpa, scrie agerpres.

Comenzile au fost plasate companiei germane de apărare Thyssenkrupp Marine Systems.

Citește și : Cehia pune la punct un sistem informatic pentru limitarea pandemiei de COVID-19

Consiliul Federal de Securitate a dat undă verde livrărilor, prin decizii anunţate marţi de ministrul german al economiei, Peter Altmaier, într-o scrisoare către comisia parlamentară de economie.

Consiliul şi-a dat de asemenea acceptul pentru exportul de muniţii în valoare de 179 de milioane de euro (196 milioane de dolari) de către societatea Rheinmetall în Qatar.

Pakistanul va primi şi el un avion torpilor de vânătoare de la Rheinland Air Service, în timp ce 72 de rachete de la Diehl Defense vor fi exportate în Filipine.

Egiptul a fost al treilea dintre cei mai importanţi cumpărători de echipamente militare din Germania anul trecut, importând produse în valoare de 802 miliarde de euro.

Citește și : Suedia intensifică testarea la nivel naţional

Acest parteneriat a fost sursa unor controverse din cauza nerespectării drepturilor omului de către preşedintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi.

Egiptul luptă de asemenea în cadrul unei coaliţii conduse de Arabia Saudită în Yemen. Germania a suspendat livrările de echipamente militare în Arabia Saudită din cauza războiului său sângeros împotriva rebelilor houthi, susţinuţi de Iran, în Yemenul devastat de război.

Tags: germaniaisraelPeter AltmaierqatarRheinmetall
Categorii: Diaspora