X

Germania ar fi transferat în secret un pachet mare de ajutor militar Ucrainei – mass-media

Germania ar fi transferat în secret un pachet mare de ajutor militar Ucrainei – mass-media

Germania a început să transfere în secret un transport uriaș de ajutor militar către Ucraina, care includea vehicule blindate grele, scrie ziarul german Münchner Merkur.

Potrivit publicației, pachetul de ajutor includea 39 de tancuri furnizate de industria germană de apărare și de Bundeswehr. Săptămâna trecută, Forțele Armate ucrainene au primit încă zece tancuri de luptă principale Leopard 1A5 și alte 20 de vehicule de luptă de infanterie Marder din Germania.

Armata ucraineană a adăugat la arsenalul său două tancuri de așezare a podurilor, două tancuri de inginerie Dachs, două tancuri de recuperare și patru tancuri de deminare Wisent.  Germania a mai donat un alt sistem de apărare aeriană IRIS-T SLM (anterior trei) și un sistem de apărare aeriană IRIS-T SLS (anterior) pentru a proteja infrastructura critică și orașele de atacurile aeriene rusești.

Pe lista de arme livrate au apărut și trei sisteme de rachete cu lansare multiplă HIMARS. Bundeswehr nu are HIMARS în serviciu, dar a transferat anterior patru sisteme de rachete cu lansare multiplă foarte asemănătoare din punct de vedere tehnic în Ucraina.

Tags: ajutor Ucrainagermania
Categorii: ExterneȘtirile zilei