Germania ar putea deveni mediator în Dosarul nord-coreean

Publicat:

Cancelarul german Angela Merkel a sugerat o implicare a Germaniei în potenţiale discuţii internaţionale pentru a pune capăt programelor nord-coreene de arme nucleare şi rachete, potrivit unui interviu acordat unui important ziar duminical, informează agenţia DPA.

“Dacă este necesară participarea noastră la discuţii, aş spune da imediat”, a declarat Merkel ziarului conservator Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung (F.A.S).


Ea a făcut referire la discuţiile cu Iranul care au deschis calea unui acord asupra programului nuclear al Teheranului. La ele au luat parte Statele Unite, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa şi Germania.

Merkel a numit aceste discuţii “un timp lung dar important al diplomaţiei” care a condus la un “bun sfârşit” anul trecut.

Liderul german a spus că ar vedea posibil un format similar pentru discuţiile cu Coreea de Nord asupra programului ei nuclear.

Ea a adăugat că Europa şi mai ales Germania ar trebui să fie pregătite de o implicare foarte activă.

Potrivit ziarului, în ultimele zile Merkel le-a telefonat preşedintelui francez Emmanuel Macron, preşedintelui american Donald Trump, preşedintelui chinez Xi Jinping, preşedintelui sud-coreean Moon Jae In şi prim-ministrului japonez Shinzo Abe.

Ea a susţinut creşterea presiunii asupra Coreii de Nord prin impunerea altor sancţiuni în încercarea de a aduce Phenianul la masa de negocieri.

Merkel urmează să-i telefoneze luni preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit F.A.S. Putin este împotriva impunerii unei presiuni suplimentare asupra Coreii de Nord în acest moment.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.