X

Germania ar putea introduce serviciul militar obligatoriu

Germania ar putea introduce serviciul militar obligatoriu

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, urmează să-şi prezinte miercuri planurile cu privire la nou model de serviciu militar, mai întâi în Comisia de Apărare a Bundestagului, camera inferioară a Parlamentului, apoi într-o conferinţă de presă în cursul după-amiezii, relatează dpa, potrivit stiripesurse.ro.

Pistorius a indicat că se pronunţă pentru o formă de serviciu militar obligatoriu, cel puţin într-un grad limitat, un subiect controversat în Germania.

Citeşte şi: Zelenski se aşteaptă ca refugiaţii ucraineni să se întoarcă acasă după încheierea războiului – Stiripesurse.md

Serviciul militar obligatoriu sau serviciul civil pentru bărbaţi a fost desfiinţat efectiv în Germania în 2011 după 55 de ani, deşi legislaţia germană prevede în continuare o posibilă recrutare în caz de război sau alte tensiuni.

Germania ar putea introduce serviciul militar obligatoriu

Armata germană s-a confruntat în ultimii ani cu un deficit de personal, iar anul trecut efectivele sale s-au redus la 181.500 de soldaţi, în pofida eforturilor de atragere de voluntari.

Invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina a generat o reflecţie asupra stării de epuizare a armatei germane, guvernul cancelarului Olaf Scholz promiţând să reconstruiască forţele armate ale ţării.

Pistorius a comandat studii privind diferite modele de serviciu obligatoriu în ţară. Ministrul a afirmat în timpul unei dezbateri în parlament că el că nu crede că Germania se poate baza în întregime pe voluntari pentru serviciul militar, notează dpa. 

Tags: armataBoris PistoriusBundestaggermania
Externe