X

Germania ar putea majora numărul de poliţişti la frontiera cu Polonia pentru a combate migraţia ilegală

Ministrul german de interne a declarat că intenţionează să majoreze numărul de poliţişti de frontieră la graniţa cu Polonia, pentru a combate creşterea migraţiei ilegale dinspre Belarus, informează duminică dpa, potrivit agerpres.  

Ministrul Horst Seehofer a spus pentru publicaţia Bild am Sonntag că 800 de poliţişti federali sunt deja desfăşuraţi la frontieră şi că ar putea fi desfăşuraţi şi mai mulţi “dacă va fi necesar”.

Citește și : Curtea Supremă a SUA va examina la 1 noiembrie legea avortului în Texas

Seehofer a mai spus că ar putea fi reintroduse controale la frontieră dacă situaţia nu se va îmbunătăţi.

În mod normal, nu există controale vamale sau de paşapoarte pentru cetăţenii celor 26 de ţări care fac parte din Spaţiul Schengen, însă controale pot fi reintroduse temporar dacă există o ameninţare.

Numărul de migranţi care încearcă să ajungă în Uniunea Europeană în mod ilegal prin Belarus a crescut semnificativ în ultimele luni, iar Polonia, Lituania şi Letonia duc greul acestui aflux.

Totodată, frontiera Germaniei cu Polonia a devenit un punct fierbinte al migraţiei ilegale spre UE via aşa-zisa “rută belarusă”.

Poliţia germană a anunţat că doar în perioada 1-20 octombrie au fost înregistrate 1.922 de traversări ilegale. Majoritatea migranţilor sunt din Irak, Siria, Yemen şi Iran.

Citește și : Luxemburg permite cultivarea la scară redusă şi pentru uz personal

Seehofer a propus recent înfiinţarea unor patrule de frontieră germano-poloneze, însă până acum Polonia nu a exprimat vreun angajament.

UE îl acuză pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko că facilitează sosirea unor migranţi din Orientul Mijlociu la Minsk, iar apoi îi ajută să treacă frontiera în Lituania, Letonia şi Polonia, ca represalii la sancţiunile economice şi individuale adoptate de UE contra Belarusului.

Tags: belarusgranitaHorst SeehoferPolonia
Categorii: Diaspora