Germania are 53 de cazuri de coronavirus. O mie de oameni sunt în carantină

Publicat:

O mie de persoane au fost plasate în carantină în vestul Germaniei, în timp ce numărul cazurilor de coronavirus confirmate în ţară a ajuns la 53, potrivit unui bilanţ oferit vineri de autorităţile sanitare, relatează AFP, potrivit agerpres.

Măsura priveşte districtul Heinsberg, foarte aproape de graniţa cu Olanda, unde o mie de persoane trebuie să rămână în case, în timp ce şcolile şi creşele sunt închise până luni, precum şi birourile administraţiei locale. Toate audienţele la tribunal au fost amânate.


Citeşte şi: Facebook îşi ANULEAZĂ conferinţa anuală pentru dezvoltatori

Autorităţile au impus această măsură după ce un cuplu purtător al virusului a participat week-end-ul trecut la carnaval, un eveniment anual foarte popular mai ales în vestul Germaniei.

În regiunea Heinsberg au fost depistate 20 de cazuri de noi de coronavirus, potrivit Ministerului Sănătăţii din landul Renania de Nord-Westfalia.

Localitatea Gangelt, aflată la graniţa cu Olanda, este în special afectată.

La Hamburg, unul dintre cele mai mari porturi din Europa, părinţii şi copiii veniţi în contact cu un angajat al serviciului de pediatrie al unui spital universitar, infectat cu noul coronavirus, au fost de asemenea plasaţi în carantină timp de 14 zile.

Citeşte şi: După ce a pierdut 33 de soldaţi în Siria, Erdogan dă drumul refugiaţilor spre Europa

Ministrul sănătăţii, Jens Spahn, a avertizat deja că Germania se află “la începutul unei epidemii de coronavirus’, în timp ce cazurile detectate se extind la şase din cele 16 landuri federale. Doar estul ţării nu a înregistrat până acum niciun caz.

Berlinul trebuie să decidă rapid dacă Salonul de Turism ITB, unul dintre evenimentele majore ale sectorului, va fi organizat sau va fi anulat. Târgul este programat pentru perioada 4-8 martie şi atrage circa 160.000 de vizitatori şi 10.000 de expozanţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Avioane de vânătoare invizibile americane, desfășurate în Orientul Mijlociu

Avioane de vânătoare invizibile americane, desfășurate în Orientul Mijlociu Armata americană a comunicat că avioane de vânătoare invizibile pe radar (stealth) F-22 au sosit...

Aportul ONU la activitatea Hamasului (editorial WSJ)

Aportul ONU la activitatea Hamasului UNRWA a recunoscut în sfârșit că angajații ei au participat la pogromul din 7 octombrie. ONU recunoaște în sfârșit, într-un mod...

VIDEO// Rusoaica Amina Abakarova, campioană la şah, filmată în timp ce turna mercur pe piesele rivalei sale 

  VIDEO// Rusoaica Amina Abakarova, campioană la şah, filmată în timp ce turna mercur pe piesele rivalei sale   Lumea șahului a fost zguduită de o tentativă...

Biden pune şi el umărul la campania electorală a Kamalei Harris

Biden pune şi el umărul la campania electorală a Kamalei Harris Kamala Harris şi Joe Biden vor face săptămâna viitoare prima lor deplasare de campanie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.