Germania are în stoc doar câteva sute de doze de remdesivir

Publicat:

Germania dispune în prezent de doar câteva sute de doze din antiviralul remdesivir, utilizat în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, le-a declarat luni eurodeputaţilor ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, precizând că lucrează pentru a se asigura că medicamentul ar putea fi produs în Europa, transmite Reuters, scrie agerpres.

Antiviralul remdesivir, produs de compania americană Gilead Sciences Inc., este singurul medicament care a primit autorizaţie condiţionată de punere pe piaţă la nivelul Uniunii Europene ca tratament împotriva COVID-19.


Citește și : Peste un milion de persoane din sudul Japoniei au primit ordine de evacuare, după ce ploile torenţiale au făcut 44 de victime

‘Nu avem un stoc uriaş acum, avem câteva sute de doze’, a spus Jens Spahn într-o videoconferinţă organizată de Parlamentul European.

Răspunsul său a venit la întrebarea unor eurodeputaţi despre disponbilitatea Germaniei de a ajuta alte ţări din UE în lupta împotriva noului coronavirus.

Săptămâna trecută, Spahn a spus că Germania are suficiente rezerve de remdesivir pentru a trata numărul limitat de pacienţi cu COVID-19 aflaţi în prezent în această ţară.

Îngrijorările privind disponibilitatea acestui medicament au crescut după ce Departamentul american al Sănătăţii a anunţat săptămâna trecută că şi-a asigurat aproape toate producţia de remdesivir din următoarele trei luni.

Jens Spahn a mai spus că lucrează pentru a se asigura că medicamentul ar putea fi produs în Europa şi să fie disponibil pentru mai mulţi pacienţi, dacă va fi nevoie.

Citește și : Bulgaria va înăspri controalele după înmulţirea cazurilor de coronavirus

‘Ne aşteptăm de la o companie internaţională ca Gilead să nu vrea doar acces pe piaţa UE ş preţuri mari pentru alte produse. Aştept de asemenea livrări în Europa şi în Uniunea Europeană’, le-a declarat el eurodeputaţilor.

Ministrul german a adăugat că a discutat acest subiect cu ministrul american al sănătăţii şi cu compania Gilead.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.