Germania : O cantină socială din Essen a renunţat la decizia de a nu mai primi migranţi

Publicat:

O cantină socială din Essen, oraş în vestul Germaniei, a renunţat la decizia de a nu mai primi decât cetăţeni germani printre noii beneficiari de ajutoare, după ce această hotărâre controversată a aruncat-o în dezbaterea naţională cu privire la migraţie, transmite marţi dpa, conform agerpres.

Măsura va intra în vigoare miercuri după-amiază, a declarat marţi preşedintele Essener Tafel, Joerg Sartor, după o întâlnire a conducerii asociaţiei.


Citește și : Tsipras cere Turciei să îi elibereze pe cei doi militari greci

Toate cele 11 filiale au fost informate despre decizie, a precizat el.

Essener Tafel a încetat la 10 ianuarie să mai accepte cereri de ajutoare de hrană din partea persoanelor de altă cetăţenie decât cea germană, explicând că mulţi clienţi germani, în speciale vârstnici şi mame singure, s-au plâns de comportamentul străinilor la cozile de aşteptare.

Această restricţie a fost adusă în atenţia opiniei publice de-abia în februarie, declanşând critici, inclusiv din partea cancelarului Angela Merkel, împotriva asociaţiei, acuzată de xenofobie.

Asociaţia a explicat atunci că numărul străinilor în nevoie a crescut foarte mult, aceştia ajungând să reprezinte 75% dintre beneficiarii ajutoarelor şi fiind de aceea necesară o reechilibrare.

În urma valului de critici, Essen Tafel a participat pe 9 martie la o masă rotundă, împreună cu agenţii de asistenţă socială şi organizaţii de ajutorare a refugiaţilor, la care s-a decis că, dacă vor mai apărea blocaje, asociaţia va ajuta cu prioritate părinţii singuri, familiile cu copii şi pensionari, indiferent de naţionalitate.

Într-un interviu acordat postului RTL la sfârşitul lunii februarie, cancelarul Merkel declara că ‘nu ar trebui făcute astfel de împărţiri pe categorii’. Ea a recunoscut că decizia luată de Essener Tafel a arătat că ‘există presiune’ şi că mulţi oameni depind de ajutoarele de hrană.

Şeful Tafel Deutschland, asociaţia la nivel federal a acestor cantine sociale, a respins criticile dnei Merkel. ‘Nu vom accepta critici de la cancelar, pentru că situaţia actuală este o consecinţă a politicilor sale’, a declarat Jochen Bruehl pentru cotidianul local Neue Osnabrücker Zeitung.

Cele în jur de 930 de filiale naţionale ale Tafel Deutschland colectează alimente ce urmau să fie aruncate de supermarketuri şi pregătesc mese pe care le servesc nevoiaşilor.

Pentru a se înregistra să primească mese gratuite, persoanele trebuie să dovedească, teoretic fără deosebire de naţionalitate, că dispun de un venit lunar mai mic de 800 de euro.

Potrivit asociaţiei Tafel Deutschland, la nivel naţional în jur de 60% din beneficiari nu sunt de origine germană.

Citește și : Vulcanul Piton de la Fournaise de pe insula franceză Reunion a intrat din nou în faza de erupţie

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.