Germania : Carles Puigdemont a fost vizitat de soţia sa, Marcela Topor, în închisoare

Publicat:

Fostul lider catalan Carles Puigdemont a fost vizitat miercuri de soţia sa, Marcela Topor, în închisoarea din oraşul Neumünster din landul Schleswig-Holstein, situat în nordul Germaniei, unde se află în detenţie de la 25 martie după ce un judecător spaniol a emis un mandat de arestare împotriva sa, relatează dpa, potrivit agerpres.

Însoţită de omul de afaceri catalan Josep Maria Matamala, Marcela Topor a fost salutată de un grup de persoane adunate la poarta închisorii, cărora le-a mulţumit pentru prezenţă.


Citește și : Șeful diplomaţiei nord-coreene se va întâlni cu omologul său rus pe 10 aprilie (Kremlin)

Marcela Topor este a doua persoană care îl vizitează pe Carles Puigdemont în închisoarea din Neumünster, după Josep Costa, prim-vicepreşedinte al parlamentului catalan şi membru, ca şi Puigdemont, al partidului separatist ‘Junts per Catalunya’. Costa s-a întâlnit cu fostul şef al executivului catalan miercuri dimineaţă.

Puigdemont a fost arestat acum o săptămână în nordul Germaniei, la graniţa cu Danemarca, pe drumul de întoarcere din Finlanda în Belgia, ţară în care s-a refugiat la sfârşitul lui octombrie 2017, anticipând punerea lui sub urmărire penală pentru rebeliune, secesiune şi deturnare de fonduri în legătură cu referendumul de independenţă organizat în pofida interdicţiei dictate de justiţie.

Puigdemont a prezentat luni un apel la Tribunalul Suprem spaniol, cerând anularea acuzaţiilor.

Între timp, instanţa superioară regională din Schleswig continuă să delibereze dacă va emite ordin de extrădare a lui Puigdemont, aşa cum a solicitat procurorul general al landului Schleswig-Holstein pe baza mandatului de arestare european.

Conform unei purtătoare de cuvânt a instanţei, nu se cunoaşte deocamdată când va fi luată o decizie. Legea germană prevede în astfel de cazuri un termen de 60 de zile de la data arestării.

Citește și : Republica Moldova : Vladimir Putin și Traian Băsescu, personalităţile politice în care alegătorii au cea mai mare încredere (sondaj)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.