Germania caută noi măsuri împotriva Turciei, inclusiv reducerea ajutoarelor (sursă guvernamentală)

Publicat:

Germania intenţionează să propună celorlalte state membre ale Uniunii Europene o reducere a ajutoarelor oferite Turciei în cadrul programelor privind o posibilă aderare a acesteia la blocul comunitar, Berlinul manifestându-şi deja dorinţa ca negocierile de aderare cu Turcia să fie sistate, această ultimă ideea neîntrunind însă consensul statelor membre, relatează miercuri agenţia EFE, citând un responsabil al guvernului german ce s-a exprimat sub protecţia anonimatului. 

‘Nu există consens pentru sistarea negocierilor, dar este clar că lucrurile nu pot continua aşa’, a spus respectivul responsabil. Prin urmare, ‘diminuarea ajutoarelor este una dintre temele ce pot fi abordate’ la summitul european ce se desfăşoară joi şi vineri la Bruxelles, o altă variantă fiind restructurarea liniilor de ajutor pentru redirecţionarea acestuia către organizaţiile societăţii civile, a mai spus aceeaşi sursă.


Totuşi, responsabilul german a admis că discuţiile din Consiliul European referitoare la Turcia nu se vor limita la ajutoare şi negocierile de aderare, ci vor include şi aspecte cum ar fi rolul jucat de Ankara în unele conflicte internaţionale sau acordul ce a permis stăvilirea fluxului migrator pe ruta balcanică, acord pe care Turcia a ameninţat că îl va revoca dacă UE nu îi acordă asistenţa financiară promisă.

Pe agenda discuţiilor se mai află relaţiile Turciei cu uniunea vamală europeană, dar Germania consideră că şi la acest capitol orice progres în acest moment este greu de realizat.

Relaţiile dintre Berlin şi Ankara s-a deteriorat semnificativ după puciul eşuat de anul trecut împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. În campania de epurare lansată de acesta din urmă au fost arestaţi în Turcia şi mai mulţi cetăţeni germani, acuzaţi de legături cu reţeaua predicatorului Fetullah Gulen, considerat de preşedintele turc instigatorul loviturii de stat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.