X

Germania : Un cetăţean sirian a fost acuzat că a plănuit uciderea a “cel puţin 200 de oameni” într-un atac terorist

Un cetăţean sirian în vârstă de 20 de ani a fost acuzat că a plănuit uciderea a “cel puţin 200 de oameni” într-un atac terorist în Germania în numele Statului Islamic, a anunţat joi procuratura germană, transmit dpa şi Reuters, potrivit agerpres.

Tânărul Yamen A. – prezentat astfel conform normelor germane privind confidenţialitatea – intenţiona să folosească în acest scop dispozitive explozive şi studiase problema pe internet, începând deja să cumpere componentele şi substanţele chimice necesare. Data şi locul unde ar fi urmat să aibă loc acest atac rămân deocamdată neclare.

Citește și : Donald Trump : ‘Se pare’ că Rusia s-a aflat în spatele otrăvirii agentului Skripal

Suspectul, arestat în octombrie anul trecut în oraşul Schwerin din estul Germaniei, a fost pus sub acuzare la 5 martie. Acesta pare să fie un susţinător al Statului Islamic, a adoptat ideologia jihadistă la jumătatea anului trecut şi dorea să creeze un climat de teamă şi insecuritatea în rândul populaţiei germane, a mai indicat procuratura.

Yamen A. solicitase azil în Germania în septembrie 2015, obţinând în 2016 un drept de şedere pentru trei ani.

Germania se află în stare de alertă de la atacul cu camionul comis în 2016 de un tunisian la un târg de Crăciun din Berlin, soldat cu 12 morţi şi zeci de răniţi. Organizaţia radicală Statul Islamic a susţinut ulterior că autorul atacului a fost un militant din rândurile sale.

Citește și : Rusia nu a dezvoltat niciodată programe de arme chimice ‘Noviciok’ (Serghei Riabkov)

Tags: atac teroristazilberlinexplozivegermaniaSchwerinsirianStatul Islamic
Categorii: Diaspora