X

Germania confirmă arestarea unui suspect după ultimul atac cibernetic

Poliţia federală germană a confirmat marţi arestarea unui suspect în cadrul anchetei asupra unui atac cibernetic de amploare care a vizat sute de politicieni germani, inclusiv pe cancelarul Angela Merkel, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Guvernul de la Berlin a anunţat vineri că informaţii şi documente personale despre sute de politicieni, printre care cancelarul Angela Merkel, au fost publicate online, în ceea ce s-a dovedit a fi unul dintre cele mai mari atacuri cibernetice comise până în prezent în Germania.

Citeşte şi: Un chinez a atacat o şcoală din Beijing: Cel puţin 20 de elevi sunt răniţi!

Ministrul de interne german Horst Seehofer va oferi mai multe detalii despre stadiul actual al acestei anchete într-o conferinţă de presă care va începe marţi la ora locală 14:00 (13:00 GMT) şi la care vor mai lua parte şeful poliţiei federale germane (BKA), Holger Muench, şi şeful Biroului federal pentru securitatea informaţiilor (BSI), Arne Schonbohm.

Deşi BKA a aflat despre scurgerile de informaţii abia vineri, au apărut relatări conform cărora BSI avusese cunoştinţă despre unele aspecte, nereuşind însă să realizeze amploarea acestui caz.

Horst Seehofer a devenit ţinta presiunilor politice pentru că până acum nu a făcut un anunţ public despre aceste scurgeri de informaţii.

În cadrul anchetei în acest caz, poliţia germană a percheziţionat duminică apartamentul unui lucrător în domeniul IT în vârstă de 19 ani, din oraşul Heilbronn (sudul Germaniei).

Citeşte şi: Un lider AfD a fost bătut cu bestialitate! Acum se zbate între viaţă şi moarte

Poliţia a percheziţionat apartamentul lui Jan Schuerlein, care în prezent are calitatea de martor, şi a confiscat mai multe echipamente tehnice, conform unor surse din domeniul securităţii. Schuerlein anunţase pe Twitter că se află în legătură cu utilizatorul ‘0rbit’, care este bănuit că a comis atacul informatic prin intermediul unui cont de Twitter care ulterior a fost închis.

Jan Schuerlein a postat pe Twitter un screenshot al conversaţiei online avute cu utilizatorul ‘0rbit’ la 4 ianuarie, în care acesta din urmă afirma că îşi va distruge propriul computer.

Tags: Angela Merkelatac ciberneticBKABSIgermaniaHorst SeehoferJan Schuerlein
Categorii: Diaspora