Germania crede că Rusia ar fi responsabilă de întreuperile GPS în regiunea baltică

Publicat:

Germania crede că Rusia ar fi responsabilă de întreuperile GPS în regiunea baltică

Este „foarte probabil” ca în spatele unor serii de perturbări care afectează navigația GPS în regiunea baltică să fie Rusia, a declarat joi Ministerul german al Apărării, indicând exclava Kaliningrad ca sursă a problemei, potrivit Reuters.

„Perturbările persistente ale sistemului global de navigație prin satelit sunt foarte probabil de origine rusă și se bazează pe perturbări în spectrul electromagnetic, inclusiv cele care provin din regiunea Kaliningrad”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului pentru Reuters, confirmând un raport al site-ului de știri t-online, citat de Reuters, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Purtătorul de cuvânt a refuzat să ofere detalii despre modul în care Berlinul și-a făcut evaluarea sau despre natura exactă a perturbărilor, invocând „motive de securitate militară”.

Kaliningrad se află între Lituania și Polonia, pe coasta Mării Baltice. A fost izolată de Moscova atunci când Lituania a devenit independentă în timpul destrămării Uniunii Sovietice în 1991.

Ambasada Rusiei la Berlin nu a răspuns solicitării de comentarii trimisă prin e-mail de Reuters.

Luna trecută, o sursă guvernamentală a declarat pentru Reuters că se crede că Rusia a bruiat semnalul de satelit al unui avion folosit de ministrul britanic al apărării, Grant Shapps, atunci când acesta a zburat în apropiere de Kaliningrad.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Industria aviatică și-a exprimat îngrijorarea cu privire la o creștere a interferențelor GPS legate de conflictele din Ucraina și Orientul Mijlociu.

Bruiajul semnalelor GPS poate fi perturbator pentru avioanele comerciale, dar acestea pot de obicei să navigheze prin alte mijloace.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

ANI a prins-o pe Sinilga Școlnic cu o avere de nejustificat

ANI a prins-o pe Sinilga Școlnic cu o avere de nejustificat Autoritatea Națională de Integritate a constatat că pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, a încălcat...

Mii de persoane au apelat la corturile de prim ajutor pe parcursul săptămânii trecute

Mii de persoane au apelat la corturile de prim ajutor pe parcursul săptămânii trecute Pe parcursul săptămânii trecute, când temperaturile au depăși valori de 40...

Maidanezii pun stăpânire pe Glodeni: Au muşcat un copil în curtea casei sale

Maidanezii pun stăpânire pe Glodeni: Au muşcat un copil în curtea casei sale Un copil a fost mușcat de un câine maidanez, chiar în curtea...

Candidații la studii de licență pot depune actele începând de astăzi

Candidații la studii de licență pot depune actele începând de astăzi Începând de astăzi, candidații la studii de licență pot depune dosarele pentru participare la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.