X

Germania, Danemarca şi Norvegia vor cumpăra 16 obuziere slovace Zuzana-2 pentru Ucraina

Germania, Danemarca şi Norvegia vor cumpăra 16 obuziere slovace Zuzana-2 pentru Ucraina, a anunţat duminică Ministerul Apărării german, precizând că livrarea obuzierelor va începe anul viitor, informează Reuters, potrivit agerpres

Armele, care pot lansa şase proiectile pe minut la o distanţă de până la 40 de kilometri, vor fi construite în Slovacia, potrivit ministerului german. Cele trei ţări vor cheltui 92 de milioane de euro pe aceste sisteme.

Citește și : Liderii UE vor discuta la summitul de la Praga despre securitatea infrastructurilor critice

Ucraina, care în ultimele săptămâni a înregistrat succese notabile în contraofensiva împotriva Rusiei, a declarat că are nevoie de arme mai multe şi mai grele pentru a putea respinge invazia pe care Moscova a lansat-o în februarie.

După invazia lansată în Ucraina pe 24 februarie, în prezent trupele ruse controlează aproape integral provinciile Lugansk şi Herson şi circa 60% din Doneţk şi Zaporojie. Oficializarea anexării acestora vine în timp ce armata ucraineană, ajutată între timp substanţial cu armament de statele occidentale, îşi continuă o contraofensivă de succes lansată pe mai multe direcţii pe linia frontului, reuşind să elibereze mai ales teritorii din regiunea nordică Harkov.

Citește și : Militarii pucişti din Burkina Faso acuză Franţa că îl ajută pe locotenent-colonelul Damiba înlăturat de la putere

Tags: danemarcagermaniaNorvegiaobuziereucrainaZuzana
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina