Germania: Doi inculpaţi într-un proces pentru sute de abuzuri sexuale împotriva minorilor şi-au recunoscut faptele

Publicat:

Doi dintre cei trei inculpaţi în procesul referitor la unul din cele mai mari scandaluri de abuzuri sexuale împotriva minorilor din ultimele decenii în Germania şi-au recunoscut joi majoritatea faptelor de care sunt acuzaţi, relatează AFP, scrie agerpres.

În cadrul procesului deschis joi la Detmold, trei bărbaţi sunt acuzaţi că au abuzat sexual peste 40 de copii, în ultimii 20 de ani, pe un teren de camping din oraşul Lügde, în landul vestic Renania de Nord – Westfalia.


Citește și: Cutremur puternic în largul Insulelor Kermadec

Unul din ei, un bărbat de 56 de ani care locuia în camping, este acuzat de 298 de infracţiuni având ca victime copii, fapte ce au avut loc în vara lui 1998, apoi între 2008 şi 2018. Printre victime s-ar fi numărat 23 de fete.

Un alt inculpat, în vârstă de 34 de ani, originar din Renania de Nord – Westfalia, implicat în 162 de cazuri, este acuzat de abuzuri asupra a opt fete şi nouă băieţi.

Aceşti doi acuzaţi au trecut la mărturisiri în declaraţiile citite de avocaţii lor în deschiderea procesului.

Acuzatul de 34 de ani ar fi înţeles în detenţie, potrivit avocaţilor săi, ‘la ce suferinţe şi la ce orori i-a supus pe copii’. El şi-a regretat faptele şi le-a cerut iertare victimelor.

Cel de-al treilea inculpat este un bărbat de 49 de ani din landul vecin Saxonia Inferioară.

Bărbaţii ar fi filmat unele din fapte.

Judecătoarea Anke Grudda, care prezidează procesul, a dispus evacuarea publicului şi jurnaliştilor din sală înainte de a se da citire rechizitoriului. Ea a explicat că cei 27 de reclamanţi au dreptul ca datele lor personale aflate în dosar să fie protejate.

Citește și: Întâlnire Donald Trump- Xi Jinping în cadrul summitului G20 din Japonia

Înaintea audierii cu uşile închise, judecătoarea s-a declarat ‘stupefiată’ de natura şi de amploarea ‘incontestabil respingătoare’ a infracţiunilor de care sunt acuzaţi inculpaţii, şi a apreciat că procesul va fi ‘o provocare imensă’ pentru toţi cei implicaţi.

Acest caz de abuzuri sexuale, unul din cele mai dramatice din istoria germană recentă, a fost marcat de pierderea de către poliţia locală a unei părţi a probelor strânse şi de gestionarea defectuoasă a birourilor de protecţie a copilului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.