Germania: Doi sirieni, arestați sub acuzații de crime împotriva umanității

Publicat:

Procurorul federal german a informat miercuri că doi cetățeni sirieni au fost arestați în Germania, fiind suspectați de crime împotriva umanității în timp ce erau angajați ai serviciului de informații din Siria, relatează site-ul agenției Reuters și Deutsche Welle, scrie Mediafax.

Procurorii au informat că Poliția din Berlin și landul Renania-Palatinat au arestat doi suspecți, identificați ca fiind Anwar R., în vârstă de 56 de ani și Eyad A, în vârstă de 42 de ani.


Citește și : 13,5 milioane de afgani suferă din cauza insecurităţii alimentare severe (UNAMA)

Cei doi au plecat din Siria în anul 2012.

Autoritățile au adăugat că bărbatul de 56 de ani, membru de rang înalt în Serviciul General de Informații din Siria, este acuzat că ar fi participat la abuzurile deținuților dintr-o închisoare aflată la Damasc.

Bărbatul este suspectat că ar fi ordonat folosirea unor metode de tortură brutale și sistematice împotriva activiștilor anti-guvern, în perioada aprilie 2011 – septembrie 2012.

Cel de al doilea ar fi făcut parte dintr-o unitate care a arestat sute de activiști și i-ar fi adus în închisoarea supravegheată de primul.

Acesta este suspectat că, în perioada iulie – ianuarie 2012, ar fi ajutat la uciderea a doi oameni și torturarea a peste 2.000 de persoane.

Citește și : Theresa May reitereză că dorește un Brexit cu acord la data stabilită

Procurorii acuză regimul sirian că folosește forța pentru a suprima opoziția încă din aprilie 2011. Serviciile secrete sirieni sunt de asemenea acuzate că ar juca un rol esențial în astfel de activități.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.