Germania doreşte să se doteze cu un sistem de alertă pentru telefoanele mobile în caz de catastrofă naturală

Publicat:

Germania are în vedere dotarea cu un mecanism de trimitere automată a alertelor pe telefoanele mobile pentru a preveni persoanele de un posibil pericol, în special în caz de catastrofă naturală, a anunţat luni Ministerul de Interne, după recentele inundaţii soldate cu 180 de victime şi importante pagube materiale, transmite AFP, potrivit agerpres.

“În aceste ultime luni, ideea nu a fost primită cu entuziasm de toată lumea. Însă am decis să o punem în aplicare. Nu există niciun argument rezonabil împotriva acestei idei”, a explicat Horst Seehofer, care a fost audiat de Bundestag cu privire la inundaţiile catastrofale ce au afectat Germania la jumătatea acestei luni.


Citește și : SUA vor continua raidurile aeriene în sprijinul trupelor afgane dacă talibanii nu-şi opresc ofensiva

Autorităţile şi serviciile de securitate germane au fost criticate pentru că au eşuat parţial în ceea ce priveşte prevenirea populaţiei de gravitatea inundaţiilor. Chiar dacă serviciul meteorologic german şi Biroul federal de prevenţie a catastrofelor au emis avertismente, acestea nu au ajuns la suficient de mulţi oameni.

Printre variantele de îmbunătăţire a metodelor de prevenţie, guvernul german intenţionează acum să autorizeze trimiterea de alerte prin telefon, un mecanism numit “Cell Broadcasting”.

Similară unui mesaj SMS, această alertă va fi transmisă de o autoritate publică pe telefoanele mobile ale persoanelor situate în zone de risc, prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă. Spre deosebire însă de un mesaj SMS, un astfel de mesaj de alertă nu este transmis la un număr specific de telefon, ceea ce face ca întregul sistem de alertă să fie compatibil cu protecţia datelor private, o preocupare foarte importantă în Germania. În plus, o altă deosebire faţă de mesajele SMS, aceste alerte vor ajunge la populaţia vizată chiar şi dacă reţeaua de telefonie este foarte încărcată.

Citește și : SUA merg în direcția greșită în ce privește COVID-19, avertizează Fauci

Această tehnologie, ce necesită o investiţie de mai multe zeci de milioane de euro, este încă foarte puţin utilizată în Europa. Sisteme similare de alertă în caz de catastrofe naturale sunt folosite în SUA sau în Japonia.

În plus faţă de acest sistem de alertă celulară, Germania intenţionează, de asemenea, să reinstaleze un sistem de prevenire folosind sirenele, dintre care multe au fost demontate în ultimii ani din lipsă de întreţinere. Un test, desfăşurat anul trecut, la nivel naţional, al acestui sistem moştenit din perioada Războiului Rece, s-a transformat într-un fiasco după ce multe dintre sirene nu s-au declanşat din motive tehnice. În multe localităţi autorităţile locale au eliminat aceste sirene, considerându-le pur şi simplu inutile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.