Germania este nemulţumită de situaţia migranţilor din Grecia

Publicat:

Situaţia privind migraţia în Grecia poate fi descrisă “oricum, mai puţin drept una satisfăcătoare”, a declarat joi, înainte de a întreprinde o vizită la Atena, ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas (foto), în timp ce mii de exilaţi din Turcia continuă să sosească, izolaţi apoi în condiţii sordide, informează AFP, potrivit agerpres.

“Trebuie să ne gândim cum să aplicăm mai bine acordul UE-Turcia”, încheiat în martie 2016 pentru a stăvili marele exod din Orientul Mijlociu spre Europa, a pledat Maas, într-un interviu acordat cotidianului liberal Kathimerini.


Citeşte şi: Liderii UE au făcut progrese minore în discuţiile privind migraţia

El s-a declarat de asemenea în favoarea “propunerilor pentru întărirea Frontex”, Agenţia Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene, propuneri prezentate recent de Comisia Europeană.

Vizita lui Maas, care ar urma să aibă o întrevedere cu omologul său grec Nikos Kotzias, intervine pe fondul reaprinderii tensiunilor cauzate de migraţie pe insulele greceşti din Marea Egee, unde mai mult de 20.000 de persoane sunt izolate în condiţii denunţate de toate părţile implicate, inclusiv în Lesbos şi Samos.

În faţa deteriorării situaţiei din tabăra pentru migranţi din Moria, în Lesbos, unde aproape 9.000 de rezidenţi se înghesuie pe 3.000 de locuri, guvernul grec s-a angajat să accelereze transferarea spre continent a acelor dintre aceşti exilaţi consideraţi eligibili pentru drept de azil.

Vezi şi: Probleme mari pentru un avion de pasageri indian. 30 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale – VIDEO

Însă, el a subliniat că este prins într-un cerc vicios din cauza continuării sosirilor de migranţi, care “aproape s-au dublat vara aceasta” în raport cu anul trecut, potrivit ministrului pentru politica migraţiei, Dimitris Vitsas.

Încheiat la iniţiativa Germaniei, pactul între Ankara şi europeni prevede în principiu, pe lângă un efort consolidat al Turciei pentru blocarea plecărilor, trimiterea în Turcia a tuturor celor sosiţi pe insulele greceşti, inclusiv refugiaţi sirieni, şi izolarea lor pe insule în aşteptarea unei decizii.

Respectul pentru drepturile omului impune Greciei să-i primească pe marea majoritate a celor sosiţi, candidaţi la azil în Europa, însă după ce cei vizaţi aşteaptă luni de zile în tabere suprapopulate. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.