Germania: Extrema dreaptă se mobilizează în urma unor agresiuni comise de migranţi

Publicat:

Ministrul-preşedinte conservator al Bavariei Markus Soeder a denunţat joi atât un incident în care patru solicitanţi de azil ar fi agresat trecători într-o localitate în sudul Germaniei, cât şi încercări ale extremei drepte de a exploata acest incident, relatează The Associated Press, potrivit news.ro .

Patru adolescenţi afgani şi iranieni – aparent în stare de ebrietate – au fost arestaţi sâmbătă la Amberg, suspectaţi că au agresat persoane în apropierea gării din localitate.


Citește și : Trump a tunat: Nu-mi pasă de Europa!

În total 12 persoane au fost rănite, majoritatea uşor.

Autorităţile bavareze au anunţat că expulzarea suspecţilor nu este posibilă şi că vor să schimbe acest lucru.

Poliţia a anunţat joi că examinează acuzaţii vizând extrema dreaptă potivit cărora s-ar fi înfiinţat o miliţie locală, dar că nu deţine probe în acest sens.

”Condamnăm în cei mai puternici termeni infracţiunile penale comise la Amberg, dar condamnăm de asemenea faptul că anumite grupări de extremă dreapta încearcă să exploateze acest lucru”, a declarat joi Markus Soeder.

Pe de altă parte, extrema dreaptă germană se mobilizează în urma agresării trecătorilor şi se organizează în patrule de autoapărare, a anunţat joi primarul oraşului, care s-a declarat ”şocat” de acest lucru, relatează AFP.

”Pot să înţeleg insecuritatea care domneşte într-o parte a populaţiei, însă ameninţările cu violenţa şi ura care se răspândesc de atunci în cele patru zări în ţară merg prea departe”, a declarat pentru cotidianul local Mitteldeutsche Zeitung primarul din Amberg, în Bavaria, Michael Cerny.

Citește și : Rusia : Paul Whelan, pus sub acuzare pentru spionaj în favoarea SUA

Primarul precizează că a informat poliţia cu privire la aceste miliţii de autoapărare care se formează.

Partidul de extremă dreapta NPD – apropiat mişcării neonaziste – a publicat în paralel, pe unul dintre conturile sale pe Facebook în regiune, fotografii cu mai mulţi membri ai săi purtând veste roşii cu sigla mişcării.

Ei mărşăluiesc la locul unde au avut loc agresiunile, cu puţin înainte de Revelion, şi în faţa unui cămin de solicitanţi de azil.

Patru tineri orginari din Afganistan şi Iran au fost arestaţi de poliţie după ce au agresat sâmbătă seara, în stare de ebrietate trecători, pe stradă, la Amberg.

Ei sunt acuzaţi de ”loviri şi răniri”.

Acest incident a relansat dezbaterea cu privire la solicitanţii de azil din Germania, un subiect sensibil după intrarea în ţară a peste un milion de migranţi în 2015 şi 2016.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.