Germania. FDP renunţă la relaxarea fiscală în negocierile pentru formarea unui nou guvern

Publicat:

Partidul Liber Democrat (FDP) din Germania, formaţiune pro-mediul de afaceri, va trebui să accepte o reducere mai mică a taxelor pe venit decât şi-ar fi dorit, a anunţat marţi liderul său, Christian Lindner, semnal al unui compromis în discuţiile cu creştin-democraţii (CDU) cancelarului Angela Merkel şi cu Verzii pentru formarea unei noi coaliţii de guvernare, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Liderul FDP a spus că formaţiunea sa nu va putea să obţină o relaxare fiscală care ar fi totalizat 30-40 de miliarde de euro, aşa cum şi-a propus.


În schimb, FDP va încerca să obţină de la CDU şi de la Verzi acceptul de a elimina ‘taxa pe solidaritate’ introdusă după reunificarea din 1990 pentru sprijinirea celor mai sărace landuri.

Liderii Partidului Verzilor au anunţat tot marţi că nu vor insista asupra unor date fixe pentru închiderea centralelor electrice pe cărbune şi interdicţia asupra maşinilor cu motoare cu combustie internă, renunţând astfel la două solicitări cheie în contextul discuţiilor dificile pentru formarea unei coaliţii de guvernare după alegerile din septembrie.

Scrutinul a fost câştigat de blocul conservator al cancelarului Angela Merkel (CDU şi ramura sa bavareză, CSU), dar acesta a obţinut mai puţine mandate.

Prin urmare, Angela Merkel este nevoită să încerce să formeze o coaliţie cu două partide mai mici, cu viziuni extrem de diferite asupra mai multor subiecte, Verzii şi FDP. O astfel de alianţă ar fi o premieră la nivel naţional în Germania.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.