Germania ia măsuri contra extremei drepte în interiorul țării

Publicat:

Germania ia măsuri contra extremei drepte în interiorul țării

Guvernul lui Olaf Scholz a prezentat marți o serie de măsuri de combatere a extremei drepte, în special prin atacarea finanțării acesteia, într-o Germanie șocată după dezvăluirea unei întâlniri secrete care planifica expulzarea străinilor din țară.

Salutând recenta mobilizare a “sute de mii de cetățeni” împotriva extremiștilor și a rasismului – după dezvăluirea acestei întâlniri din ianuarie -, ministrul de interne, Nancy Faeser, a detaliat treisprezece măsuri pentru a lupta împotriva a ceea ce ea consideră a fi “cea mai mare amenințare pentru ordinea democratică”, scrie LA LIBRE BELGIQUE, potrivit stiripesurse.ro.

“Vrem să distrugem aceste rețele de extremă-dreapta. Vrem să le lipsim de veniturile lor, vrem să le luăm armele”, a spus Faeser la o conferință de presă la Berlin.


Citeşte şi: Nu e păcăleală! De la 1 aprilie se măresc pensiile – Stiripesurse.md

Ea dorește mai ales să extindă competențele Oficiului Federal pentru Protecția Constituției – informațiile interne germane, n.red. – pentru a putea lupta mai ușor împotriva surselor de finanțare ale rețelelor de extremă dreapta.

Germania ia măsuri contra extremei drepte în interiorul țării

Datorită unei modificări a legii privind serviciile secrete, ar trebui să fie posibilă închiderea conturilor bancare pur și simplu invocând posibilitatea unei “potențiale amenințări” la adresa ordinii publice. În acest moment, anchetatorii nu au această putere decât dacă organizațiile sau rețelele incită la ură sau la violență.

Întrebată despre calendarul implementării unei astfel de măsuri, doamna Faeser a spus: “cât mai repede posibil”.

Ministrul vrea să-i “dezarmeze” pe extremiştii de dreapta. A fi membru al unei organizații considerată suspectă de către informațiile interne poate duce astfel la retragerea autorizației de port-armă.

Armele semiautomate similare armelor de război trebuie interzise, ​​iar arbaletele vor fi de asemenea supuse autorizării.

Germania ia măsuri contra extremei drepte în interiorul țării

Informațiile interne vor trebui de asemenea să împărtășească mai multe informații despre extremiștii de dreapta cu poliția locală și autoritățile de inspecție a muncii. O decizie care ar trebui să facă posibilă interzicerea mai sistematică a întâlnirilor de extremă dreapta, în special a celor care au loc clandestin.

Doamna Faeser ţine de asemenea să împiedice venirea în Germania a unor extremişti din străinătate.

Aceste ultime două măsuri trebuie interpretate ca o reacție directă la întâlnirea clandestină de la Potsdam, lângă Berlin, din noiembrie anul trecut, unde membrii partidului de extremă dreapta AfD au discutat despre planurile unui extremist austriac care pledează pentru “remigrare” – un proiect de expulzare în masă a străinilor sau a persoanelor de origine străină – care a declanșat o undă de șoc în țară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă doi preoți au părăsit Mitropolia Moldovei

Încă doi preoți au părăsit Mitropolia Moldovei Doi preoți au fost opriți din a oficia slujbe religioase, începând cu data de 5 iulie curent, anunță...

‘Ruda implicată în accident’ – Sute de mii de lei, obținute de escroci în doar o seară

'Ruda implicată în accident' - Sute de mii de lei, obținute de escroci în doar o seară Poliția Republicii Moldova anunță că aseară escrocii au...

Fraţii Andrew și Tristan Tate pot părăsi România

Fraţii Andrew și Tristan Tate pot părăsi România Tribunalul Bucureşti a decis ca Andrew Tate şi Tristan Tate să fie cercetaţi în continuare sub control...

Directorul interimar al Serviciului Vamal, Viorel Doagă a avut o întrevedere de lucru cu șeful EUBAM în Republica Moldova

Directorul interimar al Serviciului Vamal, Viorel Doagă a avut o întrevedere de lucru cu șeful EUBAM în Republica Moldova Continuarea dialogului constructiv între Serviciul Vamal...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.