Germania încheie un acord pentru achiziţia a 5 milioane de doze dintr-un viitor vaccin vectorial împotriva COVID-19

Publicat:

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a anunţat luni că guvernul de la Berlin a semnat un contract pentru achiziţia a cel puţin cinci milioane de doze de vaccin de la compania farmaceutică IDT Bilogika, care a încheiat cu succes prima fază a unui studiu clinic pentru un potenţial vaccin vectorial împotriva COVID-19, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres

Vorbind la o conferinţă de presă după ce a vizitat instalaţiile acestei companii, ministrul german a amintit că vaccinurile sunt ”cheia pentru a ieşi din această pandemie” şi s-a declarat ”mândru” ca există trei companii germane – BioNTech, Curevac şi IDT – care dezvoltă ”vaccinuri promiţătoare”.


Citește și : Primul vaccin anti-COVID va ajunge în Italia la sfârșitul lui ianuarie

Compania IDT, în care guvernul german a investit 113 milioane de euro pentru activităţi de cercetare, a semnalat că ”a găsit o soluţie pentru această criză” şi ”joacă în liga mondială a dezvoltării şi producţiei unui vaccin”.

Potrivit vicepreşedintelui pentru dezvoltare al IDT, Andreas Neubert, această societate farmaceutică estimează că spre sfârşitul anului 2021 va putea solicita autorizarea vaccinului său vectorial împotriva COVID-19, cu condiţia trecerii cu succes a celor trei faze de teste clinice.

Pentru a garanta o capacitate de producţie suficientă, guvernul de la Berlin va suplimenta cu 30 de milioane de euro finanţarea oferită acestei companii pentru a-şi extinde instalaţiile, această sumă fiind, conform declaraţiei ministrului german al sănătăţii, ”bani bine investiţi” şi ”o investiţie de viitor”.

Pe de altă parte, el şi-a reafirmat convingerea că Germania va putea începe vaccinarea împotriva COVID-19 cel mai târziu la începutul anului viitor şi că disponibilitatea populaţiei de a se vaccina va creşte odată ce va fi depăşită această ”iarnă dificilă”.

Vaccinul dezvoltat de IDT în cooperare cu Centrul german pentru cercetarea bolilor infecţioase (DZIF) este primul vaccin de tip vectorial împotriva COVID-19 care a primit în Germania autorizaţia de începere a fazei întâi a studiilor clinice.

Citește și : Comisia Europeană avertizează Franța: Jurnaliştii trebuie să-şi facă munca LIBER!

În acest tip de vaccin informaţia genetică pentru proteina ”spike” a virusului SARS-CoV-2 a fost încorporată în informaţia genetică a virusului modificat al variolei (MVA), care este inofensiv. Odată injectat, vectorul viral MVA prevăzut cu informaţia genetică a virusului SARS-CoV-2 nu se poate multiplica în corpul uman, întrucât recunoaşte sistemul imunologic al proteinei spike şi declanşează astfel un răspuns imunitar.

Obiectivul acestui vaccin este formarea unor anticorpi prin citokine şi celule imunitare (celule T) pentru o protecţie permanentă împotriva virusului SARS-CoV-2.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.