Germania înregistrează cel mai mic nivel al infracţionalităţii începând din 1992

Publicat:

Germania a înregistrat anul trecut 5,76 milioane de infracţiuni, acesta fiind cel mai mic nivel al infracţionalităţii începând din 1992, a anunţat marţi Ministerul de Interne german, relatează dpa, potrivit agerpres.

Raportat la populaţie, rata infracţionalităţii de anul trecut trecut din Germania este cea mai mică din ultimii 30 de ani. Astfel, în 2017 s-au înregistrat mai puţin de 10 infracţiuni la 1.000 de locuitori.


Citește și : Toată lumea aşteaptă cu sufletul la gură decizia lui Trump privind acordul nuclear cu Iranul

De asemenea, rata cazurilor penale rezolvate (55,7%) a atins anul trecut cel mai mare nivel începând din 2005. În această categorie nu sunt incluse cazurile de intrare ilegală în Germania, fenomen care a cunoscut un vârf în 2015 şi 2016.

Din cei 1,98 de milioane de suspecţi înregistraţi în Germania în 2017, trei sferturi sunt bărbaţi, iar circa 30% nu sunt cetăţeni germani.

Statisticile indică şi o scădere generală a numărului de furturi, în timp ce infracţiunile legate de arme şi droguri sunt în creştere.

Citește și : Erdogan sare la gâtul francezilor care au semnat manifestul ‘contra noului antisemitism’

Şeful Federaţiei ofiţerilor de poliţie germani (BDK), Andre Schulz, a descris însă drept un ‘paradox’ discrepanţa dintre cât de sigur se simte publicul şi siguranţa reală. ”Nu putem spune, analizând naţionalitatea, etnia sau convingerea religioasă a cuiva, dacă acea persoană este mai probabil să comită o infracţiune decât altcineva”, a explicat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.