Germania: Însoțitorii de bord de la Lufthansa au intrat în grevă; peste 100 de zboruri anulate

Publicat:

Însoţitorii de bord din patru filiale ale companiei aeriene germane Lufthansa au intrat duminică în grevă pentru a obţine salarii mai mari şi condiţii de muncă mai bune, provocând anularea a peste 100 de zboruri pe aeroporturile germane, potrivit AFP, scrie agerpres.

Greva, la apelul sindicatului însoţitorilor de bord UFO, trebuia iniţial să dureze între orele locale 05:00 şi 11:00 (03:00 şi 09:00 GMT), dar o escaladare a conflictului cu conducerea Lufthansa a dus la prelungirea grevei până la miezul nopţii.


Citește și : Mobilizare la Barcelona împotriva independenţei Cataloniei – VIDEO

Greva de la Eurowings, Germanwings, SunExpress şi CityLine a dus la anularea a peste o sută de zboruri, în principal zboruri pe distanţe scurte, pe aeroporturile din Hamburg, Munchen, Berlin-Tegel, Köln şi Stuttgart, potrivit agenţiei de presă DPA.

Cu toate acestea, aeroportul din Frankfurt, cel mai frecventat din ţară, a comunicat despre “foarte puţine” anulări, care au afectat compania CityLine.

Într-un comunicat, UFO a explicat prelungirea grevei după ce grupul Lufthansa a trecut într-o “nouă etapă”, avertizând salariaţii că aceste greve sunt “ilegale” şi le “ameninţă locurile de muncă”.

“Nu este doar o eroare, este, de asemenea, un semn al unei noi etape în ceea ce priveşte ameninţările la adresa membrilor echipajului de cabină”, a declarat sindicatul. “Acest comportament trebuie să înceteze”, potrivit acestuia.

Vineri, sindicatul a anulat o grevă care putea să afecteze compania-mama Lufthansa după anunţul făcut de direcţie privind o creştere de 2% a salariilor însoţitorilor de bord, în condiţiile în care UFO ceruse o creştere de 1,8%.

Citește și : Trei morți într-un accident implicând un tanc în cursul unor exerciţii militare în statul american Georgia

Însă alte cereri privind îmbunătăţirea condiţiilor de muncă nu au fost îndeplinite, iar UFO nu a exclus alte acţiuni.

Luni, Lufthansa declarase că grupul consideră drept “ilegale apelurile la grevă” venind dinspre UFO, apreciind că sindicatul nu mai are dreptul să vorbească în numele lucrătorilor, contestându-i statutul în justiţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.