Germania intensifică măsurile de prevenire a pestei porcine africane

Publicat:

Germania a anunţat vineri că va intensifica măsurile de prevenire a pestei porcine africane după descoperirea unui caz la mistreţi în Polonia, la 40 de kilometri de graniţa dintre cele două ţări, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Aproximativ zece state din UE sunt afectate în prezent de pesta porcină africană, în special Bulgaria şi Romania.
Autorităţile de la Berlin au transmis mesaje prin reţelele de socializare, au afişat postere şi au distribuit broşuri în câteva limbi, cerând populaţiei să nu arunce deşeuri alimentare în zonele de graniţă, a anunţat ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner.


Citește și : EXPLOZIE puternică într-un bloc din Slovacia (VIDEO)! Cel puţin trei oameni au murit!

Deşi mistreţii, a căror carne este populară în Europa, răspândesc epidemia, ea poate fi transmisă, de exemplu, şi dacă sunt aruncate resturi de şuncă sau sos, iar gunoiul este reutilizat de fermieri pentru a hrăni porcii.

Campania de informare a autorităţilor germane se adresează turiştilor, şoferilor de camioane, fermierilor, vânătorilor, celor care ajută la culesul recoltei şi forţelor armate, a explicat Kloeckner.

Aceasta a adăugat că în cazul în care este găsit un mistreţ bolnav în Germania, Guvernul va restricţiona accesul la zona afectată şi va relaxa restricţiile de vânătoare, pentru reducerea numărului de mistreţi.

Conform firmei de consultanţă AMI, exporturile de carne de porc ale Germaniei către China au urcat cu 43% în primele şapte luni din acest an, pe fonduri scăderii efectivelor în statul asiatic din cauza pestei porcine africane.

Citește și : Două autobuze pline cu copii s-au ciocnit în Franţa

Germania este cel mai mare producător european de carne de porc.

Pentru pesta porcină nu există vaccin şi nici tratament. Singurele metode de prevenţie eficiente sunt menţinerea unui nivel înalt de biosecuritate la ferme şi gestionarea rapidă şi eficientă a posibilelor focare de boală – raportare, restricţii privind mişcarea animalelor, a produselor şi subproduselor provenite de la porcine, sacrificarea animalelor susceptibile şi controlul circulaţiei animalelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.