X

Germania interzice două grupări apropiate de PKK

Ministrul de Interne german, Horst Seehofer, a anunţat marţi interzicerea a două grupări despre care el a afirmat că fac parte din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis în Turcia, relatează agenţia dpa, potrivit agerpres.

Interzicerea celor două grupări – cunoscute ca fiind ‘Mezopotamien Verlag und Vertrieb’ şi ‘MIR Multimedia’ – a fost anunţată la doar câteva ore după ce autorităţile germane au efectuat razii la sediile lor aflate în landurile Renania de Nord-Westfalia şi Saxonia Inferioară.

Citește și: Incendiu devastator într-un hotel din India. Cel puțin 17 oameni au murit! – FOTO/VIDEO

Potrivit ministrului, grupările se prezentau drept companii de publicitate, dar operaţiunile lor serveau doar la susţinerea structurii organizatorice a PKK.

Din 1993, PKK este ilegal în Germania, unde există circa trei milioane de persoane cu origini turceşti şi un mare număr dintre ele sunt kurzi.

Citește și: Ungaria își vinde toată flota de avioane MiG-29

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat în mod repetat Germania că nu depune eforturi mai eficiente împotriva PKK şi a mişcării lui Fethullah Gulen, un cleric islamic care trăieşte în SUA şi pe care Ankara îl acuză de orchestrarea tentativei eşuate de puci din 2016.

Tags: germaniaHorst SeehoferMezopotamien Verlag und VertriebMIR MultimediaPartidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK)Renania de Nord-WestfaliaSaxonia Inferioarăturcia
Categorii: Externe