În Germania se va interzice hrănirea şi fotografierea lupilor

Publicat:

Landul Saxonia Inferioară, aflat în nordul Germaniei, intenţionează să interzică hrănirea şi fotografierea lupilor din sălbăticie, informează DPA, conform agerpres.

O dispoziţie a autorităţilor locale în acest sens ar putea fi adoptată în 2018, a anunţat vineri Hannoversche Allgemeine Zeitung, un cotidian din Hanovra, citând Ministerul Mediului din acest land german.


Citeşte şi: Jean-Claude Juncker nu și-a putut menține echilibrul la summitul NATO

“Lupul, un animal sălbatic, se teme de om şi, de aceea, ca regulă generală, se ţine la distanţă”, a declarat Lotta Cordes, purtătoarea de cuvânt a ministerului, pentru presa locală.

Autorităţile pentru conservarea naturii primesc frecvent sesizări despre persoane care încearcă “în mod activ să intre în contact cu lupii, încercând în mod repetat să ajungă aproape de ei, să îi ademenească cu hrană pentru a-i fotografia sau chiar pentru a avea un contact fizic cu ei”, a precizat Lotta Cordes.

“Acest comportament poate să îi facă pe lupii în cauză, în special pe puii de lup, să îşi piardă teama lor naturală faţă de om”, a mai spus ea.

Citeşte şi: Explozie puternică în apropiere de aeroportul din Cairo

Ca urmare a unor astfel de acţiuni, aşa cum au fost raportate cazuri în trecut, unii dintre lupii din sălbăticie vor încerca în mod activ să se apropie de oameni.

“Pentru a contracara acest comportament provocat al lupilor şi, odată cu el un posibil risc pentru oamenii aflaţi la relaxare în natură, obişnuirea lupilor cu prezenţa oamenilor prin ademenirea lor sau hrănirea lor urmează să fie interzisă”, a adăugat Lotta Cordes.

Persoanele care vor încălca dispoziţia vor fi pasibile de amendă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.