X

Germania interzice o revistă a extremei drepte

Germania interzice o revistă a extremei drepte

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, a interzis revista Compact, considerată de serviciile de informaţii ca fiind de extremă dreapta, informează marţi dpa, potrivit stiripesurse.ro.

A fost interzisă de asemenea compania de producţie Conspect Film GmbH, potrivit unui comunicat al Ministerului german de Interne.

Citeşte şi: Partidul Republican îl nominalizează oficial pe Trump drept candidatul său la preşedinţie – Stiripesurse.md

Poliţia a percheziţionat marţi dimineaţa sediile publicaţiei şi locuinţele principalilor responsabili şi acţionari, în landurile Brandenburg, Hesse, Saxonia şi Saxonia Anhalt, pentru a confisca bunuri şi probe.

Germania interzice o revistă a extremei drepte

Nancy Faeser a justificat interdicţia explicând că revista este un “purtător de cuvânt al scenei extremismului de dreapta”.

Compact “incită într-un mod incalificabil la ură împotriva evreilor, împotriva oamenilor proveniţi din migraţie şi împotriva democraţiei parlamentare”, a subliniat ministerul.

Interdicţia arată “că luăm măsuri şi împotriva celor care alimentează un climat de ură şi violenţă împotriva refugiaţilor şi migranţilor şi care vor să îngenuncheze statul nostru democrat”, se mai arată în comunicat.

Germania interzice o revistă a extremei drepte

Oficiul Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV), serviciul german de informaţii interne, a calificat încă din 2022 revista, al cărei redactor şef este Jurgen Elsässer, drept publicaţie multimedia care propagă “poziţii antidemocratice”.

Responsabilii revistei menţin contactul cu reprezentanţi importanţi ai Noii Drepte, mai notează dpa. Între altele, magazinul online al Compact comercializează o monedă cu efigia lui Björn Höcke, politician vocal al formaţiunii de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) şi care recent a fost condamnat şi amendat pentru folosirea unui slogan nazist interzis. 

Tags: Alternativa pentru Germania (AfD)Bjorn HockeCompactextrema dreaptagermaniaJurgen ElsässerNancy FaeserOficiul Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV)revista
Externe