Germania îşi menţine angajamentul faţă de procesul de pace în Afganistan

Publicat:

Germania îşi menţine angajamentul faţă de procesul de pace în Afganistan, a declarat vineri ministrul apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, cu prilejul unei vizite neanunţate la Mazar-i-Sharif, în nordul Afganistanului, unde sunt desfăşuraţi majoritatea militarilor germani în această ţară, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Guvernul german a dat undă verde miercuri pentru o prelungire până în ianuarie 2022 a misiunii germane în Afganistan, ce mai trebuie aprobată de parlament.


Citește și: Armata americană a lovit pozițiile miliţiile pro-iraniene la granița Siriei cu Irak

‘Afganistanul are nevoie urgentă de o înţelegere între grupurile opuse din societatea sa’, a subliniat ministrul german, conform unui comunicat.

Kramp-Karrenbauer a adăugat că obiectivul Berlinului rămâne o retragere ordonată a trupelor din Afganistan.

Mandatul actual acordat de parlament pentru misiunea germană de până la 1.300 de militari expiră la sfârşitul lunii martie.

Citește și: Fostul rege al Spaniei a plătit o datorie de 4 milioane de euro

În prezent, administraţia americană examinează acordul din februarie 2020 cu talibanii ce prevede retragerea forţelor străine de pe teritoriul afgan până la data de 1 mai.

Kramp-Karrenbauer a avertizat că o retragere prematură a trupelor NATO ar putea să pună în pericol discuţiile de pace între guvernul de la Kabul şi talibani. Ea a mai spus că aceste trupe trebuie să fie pregătite pentru violenţe din partea talibanilor dacă vor rămâne în Afganistan şi după sfârşitul lui aprilie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Votul UE privind tarifele vamale impuse vehiculelor electrice din China va fi în 4 octombrie

Votul UE privind tarifele vamale impuse vehiculelor electrice din China va fi în 4 octombrie Uniunea Europeană intenţionează să voteze în 4 octombrie dacă va...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Hassan Nasrallah a murit din cauza forței exploziei: ‘Corpul a fost recuperat intact’ (surse Reuters)

Hassan Nasrallah a murit din cauza forței exploziei: 'Corpul a fost recuperat intact' (surse Reuters) Corpul liderului Hezbollah Hassan Nasrallah a fost recuperat ”intact”, au...

Renato Usatîi propune includerea în Constituție a garanției ca terenurile să nu poată fi vândute străinilor

Renato Usatîi propune includerea în Constituție a garanției ca terenurile să nu poată fi vândute străinilor Alegeri 2024. Moldova nu trebuie să admită vânzarea terenurilor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.