X

Germania îşi menţine angajamentul faţă de procesul de pace în Afganistan

Germania îşi menţine angajamentul faţă de procesul de pace în Afganistan, a declarat vineri ministrul apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, cu prilejul unei vizite neanunţate la Mazar-i-Sharif, în nordul Afganistanului, unde sunt desfăşuraţi majoritatea militarilor germani în această ţară, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Guvernul german a dat undă verde miercuri pentru o prelungire până în ianuarie 2022 a misiunii germane în Afganistan, ce mai trebuie aprobată de parlament.

Citește și: Armata americană a lovit pozițiile miliţiile pro-iraniene la granița Siriei cu Irak

‘Afganistanul are nevoie urgentă de o înţelegere între grupurile opuse din societatea sa’, a subliniat ministrul german, conform unui comunicat.

Kramp-Karrenbauer a adăugat că obiectivul Berlinului rămâne o retragere ordonată a trupelor din Afganistan.

Mandatul actual acordat de parlament pentru misiunea germană de până la 1.300 de militari expiră la sfârşitul lunii martie.

Citește și: Fostul rege al Spaniei a plătit o datorie de 4 milioane de euro

În prezent, administraţia americană examinează acordul din februarie 2020 cu talibanii ce prevede retragerea forţelor străine de pe teritoriul afgan până la data de 1 mai.

Kramp-Karrenbauer a avertizat că o retragere prematură a trupelor NATO ar putea să pună în pericol discuţiile de pace între guvernul de la Kabul şi talibani. Ea a mai spus că aceste trupe trebuie să fie pregătite pentru violenţe din partea talibanilor dacă vor rămâne în Afganistan şi după sfârşitul lui aprilie.

Tags: AfganistanAnnegret Kramp-KarrenbauerberlingermaniakabulMazar-i-SharifNATOpacetalibani
Categorii: Știrile zilei