Germania îşi suspendă operaţiunile militare în Mali

Publicat:

Germania şi-a suspendat “până la noi ordine” cea mai mare parte a operaţiunilor sale militare în Mali în cadrul misiunii ONU (MINUSMA), după un nou refuz de survol din partea autorităţilor maliene, a anunţat vineri Ministerul german al Apărării, citat de France Presse şi DPA, potrivit agerpres.

“Guvernul malian a refuzat încă o dată să autorizeze un zbor prevăzut pentru astăzi” care trebuia să asigure o rotaţie a personalului, a explicat un purtător de cuvânt al ministerului.


Citeşte şi: Bărbatul căutat de tot FBI-ul a fost UCIS într-un lan de porumb – Black News

În consecinţă, “ne suspendăm până la noi ordine operaţiunile de recunoaştere şi zborurile de transport cu elicopterul” pentru că “nu este posibil să susţinem MINUSMA pe plan operaţional”, a adăugat el.

Activităţile soldaţilor germani din Mali “sunt suspendate temporar”, potrivit comunicatului semnat de ministrul apărării, social-democrata Christine Lambrecht, notează EFE.

Totuşi, un punct de control va rămâne în ţară din motive logistice şi operaţionale, a clarificat acelaşi purtător de cuvânt al ministerului, într-o întâlnire cu presa.

Decizia intervine pe fondul situaţiei de insecuritate tot mai mare din ţara africană, unde zece civili au fost ucişi luni de bărbaţi înarmaţi neidentificaţi.

De asemenea, există un sprijin militar din ce în ce mai mare din partea Rusiei pentru armata maliană sub guvernul de tranziţie al colonelului Assimi Goita.

În februarie, şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, pusese sub semnul întrebării continuarea operaţiunii militarilor germani în Mali, ca urmare a deciziilor juntei maliene şi amânării alegerilor generale.

Citeşte şi: Cercetătorii italieni au creat un vaccin anti-cancer ‘foarte promiţător’ – Black News

Armata germană, Bundeswehr, menţinea la acea vreme un contingent de aproape 1.500 de soldaţi în Mali, dintre care cei mai mulţi făceau parte din misiunea ONU de combatere a terorismului jihadist.

Mandatul misiunii respective a expirat în mai, după care circa 140 de soldaţi germani au rămas în Mali, aşteptând să fie înlocuiţi prin rotaţie în septembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recean, întâlnire cu Ansamblul „Frunza nucului”; Piesa „Dă-mă, mamă, după Iura”, interpretată în fața premierului // VIDEO

Recean, întâlnire cu Ansamblul „Frunza nucului”; Piesa „Dă-mă, mamă, după Iura”, interpretată în fața premierului // VIDEO Prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul vizitei sale de...

STUDIU/ Volumul producției globale agricole a crescut în primele 6 luni ale anului

STUDIU/ Volumul producției globale agricole a crescut în primele 6 luni ale anului În ianuarie-iunie anul curent, producţia globală agricolă în gospodăriile de toate categoriile...

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România Procesele tehnice și tehnologiile moderne utilizate în crearea monedelor comemorative au fost discutate...

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa Lhakpa Sherpa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.