X

Germania laudă Turcia pentru rolul avut în detensionarea situaţiei din Idlib

Germania consideră că Administrația de la Ankara a jucat un rol pozitiv în disputa din regiunea Idlib din Siria, a declarat vineri ministrul german de Externe, Heiko Maas, după ce Turcia și Rusia au anunțat luni că vor crea o zonă demilitarizată în provincia siriană, relatează Reuters, potrivit mediafax.

„Am observat că Turcia a jucat un rol extraordinar de pozitiv în discuțiile privind regiunea Idlib din Siria. Decizia creării unei zone demilitarizate în colaborare cu Rusia este o decizie foarte importantă”, a declarat ministrul.

Citeşte şi: Incident armat la o ceremonie funerară din New York. Cel puţin şapte oameni au fost împuşcaţi

Heiko Maas a declarat că este în interesul Germaniei ca Turcia să fie stabilă din punct de vedere economic, dar a adăugat că Administrația de la Ankara este capabilă să ia decizii pentru a institui stabilitatea.

Preşedinţii Rusiei şi Turciei, Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan, au decis luni constituirea unei zone demilitarizate în provincia siriană Idlib. Măsura are rolul separării militarilor sirieni de combatanţii insurgenţi. În zona demilitarizată vor patrula militari turci şi ruşi.

Vladimir Putin a declarat că armamentul greu va fi retras din zona demilitarizată, care va fi instituită începând din 15 octombrie.

Citeşte şi: ‘Pitbullul’ lui Donald Trump va spune tot ce ştie în faţa procurorului special

Tags: germaniaHeiko MaasIdlibrusiasiriaturcia
Categorii: Știrile zilei