Germania: Liderul CSU este pregătit să demisioneze de la conducerea guvernului bavarez

Publicat:

Liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), Horst Seehofer, este pregătit să demisioneze din postul de prim-ministru al landului german Bavaria înainte de încheierea mandatului, la sfârşitul lui 2018, transmite luni dpa, citând surse apropiate conducerii formaţiunii, potrivit agerpres.

Potrivit surselor, Seehofer şi-ar putea transfera prerogativele unui succesor în următoarele patru luni.


Premierul bavarez a semnalat anterior că va candida din nou la preşedinţia CSU în decembrie, renunţând însă să mai conducă lista partidului său la viitoarele alegeri din Bavaria din 2018, au indicat surse familiarizate cu negocierile de la sfârşitul săptămânii.

Citeşte şi: ÎNCEPE? Americanii trimit în Coreea sute de avioane militare. Nume de cod: ‘Vigilant Ace’ – VIDEO

Horst Seehofer ar urma să facă un anunţ oficial luni, în timpul unor reuniuni speciale cu deputaţii CSU în legislativul bavarez şi cu lideri ai partidului.

‘Am lansat o sugestie pe care aş caracteriza-o drept o propunere de consens în cursul a nenumărate discuţii, şi aceasta a fost în general bine primită’, le-a declarat el reporterilor duminică seara, fără a oferi precizări.

‘Nu a existat niciun minut de tensiune sau de confruntare şi nici măcar o situaţie critică’, a ţinut el să sublinieze.

Seehofer luptă pentru supravieţuirea sa politică după alegerile federale din septembrie, la care CSU a obţinut doar 38,8% din voturile exprimate în Bavaria, o scădere considerabilă faţă de cele 49,3 procente câştigate la scrutinul din 2013.

După dezastrul electoral, Horst Seehofer s-a aflat sub presiune să renunţe la cel puţin una din funcţiile politice pe care le deţine: preşedinte ale CSU, deputat în parlamentul bavarez şi prim-ministru al landului.

Citeşte şi: Thailanda. Sute de mii de sinistraţi în urma inundaţiilor catastrofale

Ministrul bavarez de finanţe Markus Soeder şi-a anunţat deja candidatura la şefia partidului, ameninţând să declanşeze un război în interiorul formaţiunii.

CSU, care acţionează doar în Bavaria, este un aliat crucial al creştin-democraţilor conduşi de cancelarul Angela Merkel, care luptă acum pentru menţinerea la putere pentru un al patrulea mandat, print-o coaliţie reînnoită cu CSU şi cu social-democraţii, iar lupta pentru putere din interiorul partidului lui Seehofer ar putea complica sau pune capăt negocierilor pentru o coaliţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.